MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Sony lansează smartphone-urile Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact, cu design modern și accent pe capabilitățile video

Distribuie

Sony a lansat la Mobile World Congress smartphone-urile Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact, noile vârfuriri de gamă ale producătorului japonez. Acestea vin cu un design modern, ecrane în format 18:9, dar și cu un accent tot mai pregnant pe partea video, în încercarea sa de a redobândi o cotă mai mare pe piața smartphone-urilor.

Reamintim, companii consacrate precum Sony sau HTC au fost depășite anul trecut la vânzăr de către HMD Global, care vinde smartphone-urile Nokia, dar care este pe piață de doar un an.

Design nou, accent pe HDR

Sony a schimbat acum designul smartphone-urilor sale, care nu mai sunt așa de pătrățoase. Acestea sunt acum mai curbate pe partea din spate și aduc mai mult a HTC U11 Plus. Tot în spate se regăsește senzorul de amprentă, după ce până acum acesta era încorporat în butonul de pornire de pe laterală telefonului.

Xperis XZ2 are un ecran de 5,7 inchi și format 18:9, rezoluția acestuia fiind 1080 x 2160 pixeli. Modelul mai mic are ecran de 5 inchi, dar aceeași rezoluție. Ecranul este Triluminos, iar tehnologia X-Reality permite transformarea oricărui filmuleț aproape de standardul HDR pentru o vizionare mai plăcută. Această tehnologie este prezentă pe televizoarele Sony, iar grupul nipon o transplantează acum și pe mobile.

Procesoare de top Qualcomm Snapdragon 845

Nouă gamă de top de la Sony vine cu procesoare Qualcomm Snapdragon 845, cel mai rapid cip al momentului. Sony promite, de altfel și viteze de descărcare de 1,2 Gbps pentru XZ2 și de 800 Mbps pentru fratele mai mic.

La viteza maximă, poți descărca un episod dintr-un serial preferat în doar 20 de secunde, potrivit Sony.

Ambele vin cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB pentru stocare. Amândouă permit extinderea memoriei printr-un card microSDXC de până la 400 GB.

În privința bateriei, modelul mai mare, Xperia XZ2, are 3,180 mAh, pe când modelul Compact are 2.870 mAh. Ambele sunt rezistente la apă și praf.

Modelul Xperia XZ 2 are și avantajul de a avea încărcare wireless.

Avantaj slow-motion

Camera este una dintre zonele în care Sony deține un mare avantaj asupra competitorilor săi având în vedere că senzorii produși de către companie sunt prezenți pe mai toate smartphone-urile de top din lume.

Camera principală Motion Eye are 19 megapixeli, în vreme ce în față se regăsește o cameră Exmor RS de 5 megapixeli.

Aceasta permite înregistrarea de filmulețe 4K HDR. Concomitent, camera permite acum înregistrări în modul Super Slow Motion, cu 960 de cadre pe secundă. Dacă modelul de anul trecut permitea astfel de înregistrări la rezoluție 720p, acum se poate la o rezoluție mult mai mare, adică la 1080p.

De alfel, noul Samsung Galaxy S9 a copiat acum tehnologia introdusă de către Sony în urmă cu un an.

De asemenea, Sony a păstrat capacitatea de captură 3D, dar aceasta a fost acum extinsă și la camera frontală.

Sony Xperia XZ2 Compact

Sursa foto: Sony

Sunet de înaltă fidelitate

Pe partea frontală, Sony se laudă acum cu sunet de înaltă calitate și difuzoare stereo. De asemenea, modelul mai mare, XZ2, împrumută modul de feedback haptic de la controllerele pentru consolele Play Station.

Mai exact, acestea îți vibrează în mână în funcție de ce se întîmplă în joc. Acum același lucru a fost transplantat și pe Xperia XZ2, care vibrează atât în jocuri, cât și atunci când pui muzică.

Ambele modele vor fi disponibile din martie 2018 și vor rula Android 8.0 Oreo.

Citește mai multe despre Sony pe Libertatea.

Comentarii