De Răzvan Mihalașcu,

Simularea a avut loc Centrul Spațial Kennedy al NASA din orașul american Cape Canaveral, Florida. Motoarele rachetei Falcon-9 au fost oprite la doar 80 de secunde de la momentul lansării.

Nava astronauților și-a pornit motoarele și, datorită sistemului de catapultare, capsula spațială s-a desprins de racheta ce s-a defectat în zbor, conform Foxbusiness.com.

Pentru că este dotată cu parașute, capsula concepută să transporte șapte persoane a aterizat în condiții de siguranță la aproape 30 de kilometri de Florida.

La simulare nu a participat niciun astronaut, singurii ocupanți ai navei fiind câteva „păpuși”.

Sistemul de catapultare este „primul de acest tip”, a declarat Marie Lewis, purtătoarea de cuvânt a NASA.

Reprezentanții NASA spun că testarea sistemului de catapultare este „ultima etapă”, înainte a-i permite companiei SpaceX să îi trimită pe Doug Hurley și Robert Behnken la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Citeşte şi:

Cum a explicat managerul Spitalului din Timișoara situația halucinantă în care un medic a dat examenul de specialitate, deși nu a terminat rezidențiatul

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma: „S-a pervertit actul medical! E timpul ca pacienții să nu fie ai medicilor, ci ai spitalelor”

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă – mortalitatea e peste natalitate”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși