Mergi direct la conținut »
Spectacolul aviatic "Suceava Air Show" a fost anulat, după accidentul aviatic de la Frătăuții Vechi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Spectacolul aviatic "Suceava Air Show" a fost anulat, după accidentul aviatic de la Frătăuții Vechi

Spectacolul aviatic „Suceava Air Show” a fost anulat, după accidentul aviatic de la Frătăuții Vechi

Spectacolul aviatic "Suceava Air Show", care trebuia să se desfățoare sâmbătă după amiază pe aeroportul "Ştefan cel Mare" din localitate, a fost anulat, în urma accidentului aviatic de la Frătăuții Vechi. La show-ul aviatic ar fi trebuit să evolueze profesionişti din elita Aeroclubului României cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene.

De Mihai Niculescu,

UPDATE ora 12:55. Show-ul aviatic a fost anulat, în urma accidentului de la Frătăuții Vechi. Două avioane s-au ciocnit în zbor, unul dintre poloți murind.

Accidentul aviatic s-a produs în timpul antrenamentului pentru show-ului aviatic de la Suceava. Avioanele aparțin firmei timișorene Skybolt of Romania și efectuau un exercițiu de antrenament pentru mitingul aviatic Suceava Air Show. Aeronavele s-au ciocnit în aer.

Unul dintre piloți, Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit inconștient și nu s-a mai putut face nimic pentru el, medicii declarând decesul.

Cel de-al doilea pilot este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara, și era conștient în momentul în care au ajuns echipajele de descarcerare. Un elicopter SMURD l-a preluat pentru a-l duce la Spitalul din Iași.

Spectacolul aviatic „Suceava Air Show” era programat să se desfășoare în intervalul orar 16,00-21,00, reunind aşi ai aviaţiei, dar şi paraşutişti de elită, care vor evolua pentru publicul prezent cu demonstraţii aeriene şi acrobaţii uluitoare. Spectacolul este organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, relatează Agerpres.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul de la Suceava urmai să participe profesionişti din elita Aeroclubului României cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi de „tăticul elicopterelor” Ka-26, ce va zbura la „firul ierbii”, surpriza ediţiei din acest an fiind Formaţia ASALT, ce va oferi un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie, SKYBOLT of Romania.


REPORTAJ/ Țara plânge, Guvernul minte, porcii mor! România abator (VIDEO)


 

 
 
Close
Close
Închide