De Mirela Neag, Răzvan Luțac,

Aurica A., o bunică dintr-un sat ieșean, s-a dus pe picioare la Spitalul de Urgență Pașcani pe 20 septembrie 2019. Motivul, dureri la piciorul stâng. A fost internată la secția Îngrijiri Paliative, unde starea ei s-a deteriorat rapid.

Femeia s-a dus pe picioare la Spital

“La internare, mama mea era foarte vorbăreață. Nu prezenta nici un semn sau motiv de moarte. După câteva zile de la internare am constatat că mama mea nu mai vorbea, nu mai mânca, nu mai bea apă, nu mai deschidea ochii, nu mai mișca nici mâinile, nici picioarele”, povestește fiul acesteia în plângerea făcută la Direcția de Sănătate Publică Iași după decesul mamei, care a avut loc la o lună după internare.

Escara de pe spate, deasupra posteriorului. Redacția Libertatea a ales să blureze părți din imagini, întrucât consideră că pot aduce atingere demnității persoanei prezentate, fără a aduce un beneficiu interesului public.

Suspiciunile fiului sunt că mama sa a fost îngrijită necorespunzător, fiind, în majoritatea timpului, sedată. Bărbatul a anexat, la plângere, trei fotografii cu mama sa zăcând pe patul de spital; în două dintre acestea se văd escare imense pe spate, deasupra posteriorului, și pe un membru. 

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

“Erau răni foarte mari, profunde, de i se vedeau oasele, ajunse în putrefacție și mirositoare, toate făcute din cauza îngrijirii necorespunzătoare”, afirmă fiul femeii.

Mai mult, din cauza durerilor cauzate de escare, pacientei a început să i se administreze morfină de 3 ori pe zi!

Escara de pe un membru. Redacția Libertatea a ales să blureze părți din imagini, întrucât consideră că pot aduce atingere demnității persoanei prezentate, fără a aduce un beneficiu interesului public.

 “La internarea mamei mele în această unitate așa-zis spitalicească am solicitat în repetate rânduri să o consulte un ortoped pentru a se constata care este problema la picior, ceea ce nu au făcut”

Fiul pacientei:

“I-au dat doar 3 pastile în 10 zile”

Fiul pacientei acuză, de asemenea, și stoparea tratamentului medicamentos cu care s-a internat femeia. Bătrâna suferise un AVC și avea multiple probleme de sănătate, astfel că lua zilnic un tratament medicamentos.

Acesta a observat, la o vizită, că mama sa primise doar 3 pastile în 10 zile. Întrebând cadrele medicale din ce motiv s-a întâmplat asta, răspunsul primit de la o asistentă a fost “doarme prea mult și nu poate înghiți”. 

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Moartea mamei mele a fost din cauza batjocurei și a lipsei de îngrijire din spital, care este un lagăr de exterminare

Fiul pacientei:

Au externat-o ca “staționară” și “stabilă”

Biletul de ieșire din spital

După ce bărbatul a adus inclusiv o prietenă de familie, asistentă medicală la Iași, care a văzut starea gravă a femeii, s-a decis externarea acesteia pe 10 octombrie. 

În biletul de externare, se arată că, la sosire, femeia, deși avea mai multe probleme de sănătate firești vârstei înaintate, aceasta se internase din cauza unor probleme la membrele inferioare. 

Mai mult, deși fiul declară că aceasta s-a externat în stare de tip vegetativ, în biletul de externare apare că aceasta era în stare staționară și stabilă.  

Biletul a fost atașat dosarului.

A murit la două săptămâni după externare

La două săptămâni de la sosirea la domiciliu, femeia a decedat. “A doua zi după ce a ajuns acasă, a început să bea apă pe care i-o dădeam cu pipeta, am încercat să o readuc la viață puțin câte puțin, dar nu a mai rezistat decât două săptămâni”, a conchis bărbatul.

Acesta a atașat la dosar și declarația unei martore, femeie care avea grijă de bătrână și care confirmă starea fizică normală vârstei cu care s-a internat Aurica.

În același spital, un copil de 7 ani a murit, tot în luna noiembrie, după o varicelă. 

“Acum mi-a venit și mie reclamația. Am luat la cunoștință, am văzut dosarul cu tot cu fotografii. Voi trimite o echipă de inspectori acolo și voi solicita și un punct de vedere al spitalului. Mai mult, înțeleg că a fost sesizat și Colegiul Medicilor pe același caz. Concluziile le vom trage după ce avem toate elementele”

Liviu Stafie, directorul DSP Iași, ieri:
Liviu Stafie, directorul DSP Iași. Foto zch.ro


“Nu știu nimic despre caz. Voi vorbi cu colegii mei. Dacă domnul a făcut deja plângeri, nu cred că mai e nevoie de declarații de la noi, se va vorbi cu instituțiile… E dreptul fiecăruia să facă plângere”

Dr. Gianina Popa, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Pașcani:


Citeşte şi:

Un băiețel de 7 ani din Pașcani, suspect de varicelă, a murit la spital. Părinții copilului aduc acuzații grave medicilor: „Asistentele cărau în braţe tuburile de oxigen şi defibrilatorul”

Ce măsuri au luat autoritățile după ce un copil de 7 ani a murit în spitalul din Pașcani

Situație incredibilă la Institutul Român pentru Drepturile Omului. Un fost angajat a mărturisit că și-a dat demisia pentru că se plictisea la serviciu!

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații