Mergi direct la conținut »
Soros: Statele Unite se îndreaptă spre un război nuclear din cauza lui Trump
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Soros: Statele Unite se îndreaptă spre un război nuclear din cauza lui Trump

Prezent la Forumul Economic Mondial, de la Davos, miliardarul George Soros a declarat că administrația Trump este un pericol pentru lume și că președintele american va provoca un război nuclear cu Coreea de Nord, scrie CNBC.

Miliardarul George Soros a criticat vehement administrația de la Casa Albă și pe președintele american spunând că Statele Unite se îndreaptă spre un război nuclear din cauza lui Donald Trump.

Șeful Soros Fund Management și Open Society Foundations a prezentat viitorul lumii în culori sumbre vorbind despre un război nuclear iminent. „Războiul nuclear este atât de îngrozitor încât încercăm să îl ignorăm, dar este real. Într-adevăr, Statele Unite se îndreaptă spre un război nuclear, refuzând să accepte faptul că Phenianul a devenit o putere nucleară”, a spus Soros.

„Acest lucru reprezintă un stimulent puternic pentru Coreea de Nord de a-și dezvolta capacitatea nucleară cu toată viteza posibilă, ceea ce, la rândul său, poate face ca Statelor Unite să-și folosească în mod preferențial superioritatea nucleară, de fapt să înceapă un război nuclear pentru a preveni un război nuclear o strategie de auto-contradicție”.

Nu doar pe acest subiect l-a atacat miliardarul maghiar pe președintele american. El l-a comparat cu Vladimir Putin, spunând că Trump ar dori, de asemenea, să creeze un „stat mafiot” care să suprime drepturile individuale. Soros spune, însă, că Trump nu va putea face acest lucru ”deoarece Constituția, instituțiile și o societate vibrantă nu o vor permite”.

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

Soros a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că își folosește fundația și miliardele aflate la dispoziția sa pentru a „proteja realizările democratice ale trecutului”.

Soros, care a fost un susținător activ al lui Hillary Clinton în timpul campaniei din 2016, a pierdut aproximativ 1 miliard de dolari după victoria lui Trump. „Nu numai supraviețuirea societății deschise, ci supraviețuirea întregii noastre civilizații este în joc. Apariția unor lideri precum Kim Jong Un în Coreea de Nord și a lui Donald Trump în Statele Unite, au mult de-a face cu asta”, a mai spus Soros.

În ceea ce privește SUA, Soros a spus că își va mobiliza propriile sale forțe politice pentru a încerca să-l învingă Trump. „În mod evident, consider că administrația Trump reprezintă un pericol pentru lume. Dar consider că este un fenomen pur temporar care va dispărea în 2020 sau chiar mai devreme”.

Soros și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la viitorul Uniunii Europene, spunând că blocul este „într-o perioadă revoluționară” în care Rusia a apărut din nou și UE este în dezordine.


Citește și: VIDEO/A fost făcut public protocolul secret al vizitei lui Nixon în România! Ce a fost obligat să facă Ceauşescu


 

Close
Închide
  Close