Mergi direct la conținut »
Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis astăzi. Cum arată noile stații / FOTO&VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis astăzi. Cum arată noile stații / FOTO&VIDEO

Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis astăzi. Cum arată noile stații / FOTO&VIDEO

Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti se deschid vineri, pe 31 martie, a anunțat joi Ministerul Transporturilor. Inaugurarea a avut loc de la ora 14:00. 

UPDATE 14.00: Pimele trenuri ale Metrorex au început să circule pe tronsonul Parcul Bazilescu – Străuleşti. Circulaţia se desfăşoară cu trenuri IVA, la un interval de 8 minute, cu viteza de 36 kilometri/oră.

Stația de metrou Străulești este o stație de capăt și totodată este prima stație de metrou ce va intra în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului București (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

[libgallery id=”1792631″]

UPDATE 13.30: Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti au fost inaugurate de autorități, iar de la ora 14.00, primele trenuri  vor începe să circule, iar ușile stațiilor se vor deschide pentru călători.

Prin punerea în funcţiune a celor două staţii din cadrul Magistralei 4 de metrou, se realizează unul din obiectivele asumate prin Programul de Guvernare 2017 – 2020, precizează Ministerul Transporturilor.

Secţiunea de metrou Laminorului – Străuleşti are în total o lungime de 2,1 kilometri. Proiectul de investiţii este compus din extinderea reţelei cu cele două staţii Laminorului şi Străuleşti şi realizarea unui depou intermodal şi a parcării Străuleşti, potrivit comunicatul transmis de MT. Practic, aceste staţii vor prelua o parte din traficul din localitaţile învecinate – Mogoşoaia, Buftea – unde se constată o creştere semnificativă a populaţiei. Teoretic, călătorii vor veni cu autoturismele până la parcarea Străuleşti, vor lăsa acolo maşinile şi vor continua călătoria prin bucureşti cu metroul. Acest lucru se va întâmpla însă abia când va fi dată în folosinţă şi parcarea. Deocamdată este gatametroul.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Legătura dintre staţiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulaţie. Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 şi au costat 1,115 miliarde de lei, proiectul beneficiind de finanţare din fondurile Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T) şi ale Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Atațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti ar fi trebuit inaugurate pe 19 decembrie, însă Metrorex a anunțat că secțiunea de metrou Laminorului – Străulești va fi dată în folosință în primul trimiestru al anului 2017.

Foto și video: Vlad Chirea

Close
Închide
  Close