Mergi direct la conținut »
Statul vrea să impună o asigurare obligatorie pentru toate firmele din România
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Statul vrea să impună o asigurare obligatorie pentru toate firmele din România

Statul vrea să impună o asigurare obligatorie pentru toate firmele din România

Guvernul vrea să oblige toate firmele din România să încheie asigurări de răspundere profesională astfel încât acestea să acopere unele riscuri financiare presupuse de o eventuală intrare în insolvență sau dizolvare, scrie Profit.ro, care citează un proiect de modificare a legii societăților comerciale.

De Daniel Ionașcu,

”Societățile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară”, prevede un proiectul.

În țara noastră există aproximativ 1,4 milioane de firme, dintre care doar 1,2 milioane sunt active, restul fiind în dizolvare, în curs de radiere sau lichidare.

Potrivit documentului, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a modificării, firmele înregistrate la Registrul Comerțului vor fi obligate să încheie polița.

Aceasta va deconta costurile cu lichidatorii judiciari ai firmelor care intră în dizolvare, precum și taxele, tarifele, comisioanele, taxele judiciare de timbru și altele costuri ale dizolvării.

Asigurarea anuală menționată va fi depusă la Registrul Comerțului.

Neîndeplinirea obligației va putea duce la dizolvarea firmei respective.

Acuzații împotriva autorităților

Avocatul Sebastian Bodu scrie pe Facebook că aceastp situație vine după ce Guvernul a eliminat taxele cerute de Registrul Comerțului, lăsând astfel instituția fără surse de finanțare.

”Nesfârșita inteligență a lui Vâlcov: când PSD a ajuns la guvernare, a abrogat toate taxele de la Registrul Comerțului. O imbecilitate ce a lăsat instituția fără finanțare proprie, trecând veniturile în sarcina bugetului de stat. Ca și costurile taxelor, pe care le plătim cu toții din bugetul de stat, deși nu toți avem societăți comerciale. Inclusiv falite, unde există costurile lichidării.

Mai nou, MFP vine cu un proiect de lege ca toate societățile comerciale sa plătească o asigurare care sa acopere cel puțin costurile lichidării judiciare.

Vâlcov, acest guru calului al Finanțelor și Orlando, lacheul lui”, a acuzat Bodu pe Facebook.

Close
Închide
  Close