MENIU CAUTĂ
28 Iul. 2015 15:59

Ştefi mai are nevoie de ajutor! Fetiţa cu atrezie de esofag trebuie operată din nou, în Germania

Distribuie

În august va împlini 6 ani. Pe toţi i-a trăit sub spectrul atreziei şi refluxului de esofag cu care s-a născut, între două spitale, două internări, două intervenţii chirurgicale şi alte proceduri de dilatare a esofagului.
Anul trecut, după noua operaţie la care a fost supusă în Clinica de Chirurgie Infantilă din Karlsruhe, după strădania uriaşă de a găsi banii necesari acesteia – strădanie la care şi Fundaţia Ringier a pus umărul, aşa cum a făcut-o încă de la început – se părea că lucrurile vor intra pe făgaşul normal.
Pentru prima oară de când se ştia, Ştefi putea simţi – reuşind să înghită mai bine ca înainte – gustul altei mâncări, al altor alimente decât eternul lapte Nutren Junior sau al supiţelor sau cremelor de legume pasate şi diluate.
Cu toate astea, medicii germani şi-au dat seama că acolo, în zona afectată, a rămas un muşchiuleţ blocat – ce nu vrea să-şi dea drumul' cu nici un chip – pentru care va fi nevoie de încă o intervenţie. Iar tot efortul de găsire a sumei necesare a trebuit luat de la început, ca o muncă de Sisif' ce pare a nu se termina niciodată.
Am strâns doar în jur de 4.000 de euro, dar ne mai trebuie şi diferenţa până la costul operaţiei, de 10.000 euro, şi cheltuielile legate de transport şi cazare', ne-a scris bunica fetiţei, cea care se luptă încă de la naşterea lui Ştefi pentru sănătatea ei.
În plus, aşa cum au recomandat şi doctorii, micuţa trebuie să continue alimentaţia cu Nutren Junior până la vârsta de 10 ani. Adică, încă patru ani, de acum încolo. Iar Ştefi, aflată în creştere, ca orice copil, consumă cam zece cutii pe lună din acel lapte special al cărui preţ este de 55 de lei cutia. Bunica speră însă că minuni, aşa cum s-au mai întâmplat şi până acum, vor mai fi posibile şi de data aceasta.
Iar dacă nu sfârşitul acestui an, atunci măcar următoarea aniversare a zilei de naştere a Ştefaniei, s-o găsească având operaţia făcută şi copilăria să se deschidă' ca o floare frumoasă în faţa ei, aşa cum ar trebui să fie pentru orice copil.

Comentarii