”Sâmbătă voi fi acolo. Nu am lipsit cred de la niciunul din 1990. Pentru că vreau să mă exprim, am niște sentimente, niște păreri. Și dacă guvernul meu face lucruri care nu îmi cuvin, mă dus să strig până răgușesc”, a răspuns scriitorul întrebat de Adriana Nedelea dacă va participa la manifestația anunțată pentru sâmbătă seară.

”Dacă e cu jandarmii o să ne busculăm nu avem ce face.

Dacă Fifor scoate jandarmeria pe străzi la intimidare sau zice să apere Guvernul, PSD-ul și-a bătut ultimul cui în coșciug. Nu mai are de ce să se prezinte la alegeri. Să stea acasă să bea o bere, să se uite la televizor.

Sunt în cea mai proastă situație din ultimii 30 de ani. Acum și-au pierdut priza la oamenii lor, la electoratul lor captiv. La oamenii simplii. Și-au pierdut baza, au pierdut lumea aceea, sărăcimea, lumea rurală, ceea ce era PSD-ul. Din cauza asta situația lor este atât de dramatică. Ei nu mia știu cine-i votează. Nici lumea lor nu mai e cu ei”, spune Tănase.

Întrebat de Adriana Nedelea dacă se așteaptă la violențe în timpul protestului de sâmbătă seara, scriitorul a răspuns ”Mă tem că da”.

”Cel mai înțelept ar fi să nu se vadă picior de uniformă pe stradă. Dacă va apare unul cu scut, cu bâte și grenade lacrimogene, va fi o mare tensiune și se poate întâmpla orice.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

De la nimic, de la un conflict între un civil și un jandarm, poate izbucni orice. Vor fi incidente, vor fi violențe, dar cu asta istoria PSD-ului în România s-a terminat”, susține Stelian Tănase.

Scriitorul își explică punctul de vedere spunând că ”Ei au scos jandarmii și au bătut oamenii pe 10 august. Riposta românilor a fost 26 mai. Este efectul ororii, a groazei și umilinței din 10 august. Nu-i văd scăpați.

Singura soluție este să pară relaxați. Să țină oamenii în cazărmi, sau pe străzi adiacente. Pentru că poate chiar ia foc o clădire și este nevoie să intervină. Dar dacă PSD-ul scoate jandarmii pe străzi, mai ales cu ținuta asta de război, PSD-ul poate să închidă casa și să plece. Cineva trebuie să stingă lumina”.

”Reacția electoratului pe 10 și 24 noiembrie va fi devastatoare. Va fi pe furie, pe ripostă, mai ceva ca pe 26 mai. Și nu au timp în trei luni să își refacă imaginea, să vină cu altceva.

Sau să ne trezim duminică sau luni cu demisia doamnei Dăncilă. Posibil și asta dacă se întâmplă incidente neașteptate și nedorite de nimeni”, a concluzionat Stelian Tănase.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură