MENIU CAUTĂ
04 Aug. 2013 18:19

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU | Şoferul a fost de vină!

Distribuie

Procurorul muntenegrean Vojislav Grujici, cel care a coordonat ancheta, susţine că vina pentru întreaga tragedie o poartă şoferul autocarului care a apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Conform acestuia, indicatorul de viteză al autocarului arăta, în momentul în care acesta a trecut prin parapetul de protecţie al podului, 80 de km/h.
Pe pod, restricţie de 40 km/h
Dublul vitezei, susţin autorităţile locale, într-o zonă cu restricţie de viteză de 40 km/h. La viteza mult prea mare s-au adăugat condiţiile meteo (carosabil umed) şi apariţia bruscă a unui grup de copii pe marginea podului, pe care şoferul-poliţist a încercat să-l ocolească. Ancheta a scos la iveală că, la ieşirea din tunel, autocarul morţii a intrat în balans din cauza unei manevre de depăşire, după care a distrus parapetul de protecţie şi a căzut în râpă. Bilanţul, 18 morţi şi 29 de răniţi, dintre care patru mai sunt şi acum internaţi în spitale din Bucureşti.

Poliţiştii români ar fi trebuit să lucreze, în paralel, cu muntenegrenii

Partea română a audiat supravieţuitorii terifiantului accident rutier. Legat de anchetele tehnice, Poliţia Română nu a primit nimic oficial. E ancheta lor, dacă vor să ne trimită ceva, bine, dacă nu, nu. Dacă vor cere procesele-verbale ale audierilor supravieţuitorilor, le vom trimite. Mai mult nu avem ce să facem. Era o posibilitate să lucrăm cu ei la caz, dar nu s-a concretizat. Oricum, pentru că Muntenegru nu e ţară membră UE, procedurile de transfer sunt mai greoaie', ne-au dezvăluit surse judiciare din IGP.

Comentarii