13 Sep. 2017 18:47

Alerte cu bombă în Moscova. Peste 20.000 de oameni au fost evacuați

Distribuie

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate, miercuri, după ce autoritățile au primit mai multe alerte cu bombă în Moscova. Au fost evacuate peste 30 de centre comerciale, gări și universități, scrie Russia Today.

Mai multe apeluri telefonice, aproape simultane au ajuns la poliția din Moscova fiind anunțate echipamente explozibile într-o serie de locuri publice. Până în prezent nu au fost găsite bombe în nici una dintre locații.

Aceasta pare a fi un caz de terorism prin telefon, dar oricum ar fi tot trebuie verificată credibilitatea acestor mesaje, a explicat o sursă din interiorul serviciilor de urgență. Acesta a spus că apelurile au continuat și după ce au început să se facă evacuări.

Serviciile de urgență au declarat că unitățile de poliție, inclusiv geniști și ofițerii cu câini de căutare, examinează clădirile.

Printre locațiile afectate sunt trei dintre cele mai mari stații de tren și metrou din capitală și cel puțin trei universități.

TASS a anunțat că mersul trenurilor a rămas neafectat de operațiunea poliției, iar pe rețelele sociale au fost postate numeroase imagini cu mulțimi de oameni care așteaptă în afara clădirilor pentru a se finaliza căutările poliției.

Alertele cu bombă de miercuri din Moscova au urmat unei serii de amenințări care au vizat Rusia toată săptămâna. Peste 45.000 de persoane au fost evacuate din locuri publice în 22 de orașe rusești, iar presa rusă scrie că multe dintre apeluri par să vină din Ucraina.


Citește și: REPORTAJ VIDEO / Cine împarte, parte își face: Deputații PSD au covor nou, roșu. E uriaș și costă peste 65.000 de lei

Loading...
Comentarii