MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 16:32

Angela Merkel a depus jurământul pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Distribuie

Angela Merkel a fost investită în funcția de cancelar al Germaniei, după ce parlamentarii i-au acordat votul de încredere miercuri dimineață. Cancelarul german a depus jurământul și va începe oficial cel de-al patrulea mandat, scrie CNN.

Votul în parlament a încheiat aproape șase luni de turbulențe politice, după ce în urma alegerilor federale cele două partide principale – Uniunea Creștin Democrată al lui Merkel și Partidul Social Democrat (SPD) nu au reușit să obțină o majoritate și partidele de extremă au avut rezultate foarte bune.

La 171 de zile de la anunțarea oficială a rezultatelor, de departe cea mai lungă perioadă din istoria germană modernă între alegerile federale și alegerea unui cancelar, s-a acordat votul de încredere în parlament unui guvern.

În urma unui vot secret 364 de membri ai Bundestagului au votat în favoarea lui Merkel, cu nouă voturi mai multe decât erau necesare pentru a se întruni majoritatea de 50%. Treizeci și cinci de deputați din cele două partide conduse de Merkel au votat împotriva ei.

După votul de miercuri dimineață, Merkel a mers la Scholss Bellevue pentru a primi o scrisoare de învestitură din partea preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, după care s-a întors în Bundestag și a depus jurământul.

Noii miniştri ai Guvernului vor fi învestiţi înainte ca noul cabinet să aibă prima întrunire, miercuri după-amiază. După mai multe luni de amânare, Guvernul german este aşteptat să înceapă activitatea imediat.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel și socialiștii germani conduși de Martin Schulz au ajuns la un consens pentru formarea unui guvern de coaliție. Acest pas ar însemna încheierea crizei politice prin care trece Germania în ultimele luni.

Partidul Social Democrat (SPD) de centru-stânga a ajuns la un acord privind formarea unui guvern de coaliție cu conservatorii cancelarului Angelei Merkel (CDU / CSU).


Citește și: Centrul de informare turistică de pe strada Lipscani, la un pas de a fi închis. Centrul ajută, anual, peste 12.000 de turiști


 

Loading...
Comentarii