MENIU CAUTĂ
23 Apr. 2018 22:53

Ce povestesc martorii care au văzut mașina intrând în pietoni în Toronto

Distribuie

O camionetă albă a lovit mai mulți pietoni pe o stradă aglomerată, la nord de centrul orașului Toronto, Canada, a anunțat poliția din Toronto. Un suspect se află în custodie și camioneta, care se pare că a fost închiriată, a fost localizată, scrie CNN.

Stephen Powell, șeful pompierilor din Toronto Fire, a confirmat că sunt mai multe victime.

Incidentul a avut loc în zona North York, la intersecția dintre străzile Yonge și Finch Avenue, a spus poliția. Yonge Street este una dintre principalele artere din Toronto. Metrou a fost suspendat în zona incidentului.

Paramedicii sunt pe stradă și oferă prim-ajutor mai multor pacienți. Gravitatea rănilor nu este cunoscută deocamdată.

Un martor care nu a fost identificat a povestit că a văzut mașina cu trecea cu viteză pe trotuar și lovea oameni, hidranți și cutii poștale. „Am fost martor la cel puțin șase, șapte persoane care au lovite și le-am văzut zburând în aer, ca și cum au fost ucise, pe stradă”, a spus el.

Acesta descrie scena ca ruptă dintr-un film.

Cam Clark, o femeie care a fost martor la invident a povestit cât de repede o după-amiaza idilică a fost distrusă de țipetele mulțimii. „Toată lumea se desfăta la soare și dintr-o dată am văzut o mașină venind în viteză dinspre sud, pe trotuar și oameni căzând la pământ”, a spus ea. „Era o fată lângă mine, la nici 10 metri și am văzut cum a dat peste ea. Sunt sigură că a murit. Șoferul continua să meargă și vedeam oamenii cum zburau în toate direcțiile', mai povestește Cam.

„Pe trotuar era un bărbat, iar unul dintre picioarele lui era complet spulberat, nimic nu-i mai rămăsese din picior. Au fost oameni care au rămas pur și simplu nemișcați, nu puteau face nimic, iar alții țipau', a mai povestit aceasta pentru Toronto CityNews.

Nick Sanka, un alt martor a povestit pentru Global News că era într-un Starbucks de pe stradă când a văzut un camion „care trecea pe trotuar. „M-am ridicat și când am venit aici, am văzut pe cineva plin de sânge…”

Sanka a spus că vanul „circula cu siguranță cu mare viteza” și că șoferul pare să fie în control. „Părea că are control asupra a ceea ce făcea … Conducea direct prin mulțime și chiar a reușit să facă o întoarcere perfectă după un colț', a mai spus acesta.

Un martor ocular, Raj Irshad, a declarat pentru CNN că a văzut mai multe cadavre așezate pe pământ.

Irshad lucrează la o stație de benzină din Esso, aflată în apropiere, la aproximativ un bloc de locul în care a intrat duba pe trotuar.

El spune că nu a văzut ciocnirea inițială, dar a văzut urmarea. De asemenea, a văzut mai multe mașini ale echipelor de intervenție trecând prin fața benzinăriei sale.

Un martor a declarat pentru CTV că a ieșit la o țigară când a văzut că mașina lovind un om care mergea prin intersecție. „Și apoi a izbucnit iadul, toată lumea era înebunită”, a spus el. Potrivit acestuia mașina mergea cu o viteză de 60 la 70 de kilometri pe oră.

Un alt martor este Mark Dukes, care lucrează în clădirea Procter & Gamble de pe Yonge Street și Poyntz Avenue din Toronto. El a spus pentru CNN că a auzit sirene în afara biroului său și a privit din fereastră, unde a văzut o camionetă înconjurată de ofițeri de poliție. „La început era un număr foarte mare de polițiști, dar acum numărul lor a scăzut”, a spus el.


Citește și: Analiză BBC: Kim Jong-un, schimbare de imagine înaintea întâlnirii cu Coreea de Sud și Trump


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, miercuri, 21 noiembrie. Racii sunt cuprinși de griji și gânduri negre
Loading...
Comentarii