14 Sep. 2017 08:26

Opt bătrâni au murit în Florida. Azilul în care se aflau a rămas fără curent electric, din cauza uraganului Irma

Distribuie

Opt persoane și-au pierdut viața într-un azil din Florida după ce instituția a rămas fără curent electric în urma uraganului Irma, anunță oficialii americani citați de BBC News.

Poliția a evacuat, miercuri, circa 155 de locatari care se aflau în unitatea de îngrijire a persoanelor în vârstă pe care furtuna a lăsat-o fără curent electric și unde aparatele de aer condiționat nu mai funcționau.

Primarul orașului Broward, în care se afla centrul de îngrijire, Barbara Sharief, a declarat într-o conferință de presă că trei au fost găsite moarte la azil, iar alte două persoane au decedat după ce au ajuns la spital.

Bilanțul uraganului Irma a ajuns la 69 de morți. Cel puţin 26 de persoane şi-au pierdut viaţa în Florida şi trei state americane vecine. Opt bătrâni din Florida au murit, miercuri, într-un azil de bătrâni care a rămas fără curent electric, din cauza uraganului. Alte 115 persoane care se aflau în centrul de îngrijire au fost evacuate.

Câteva ore mai târziu, 80 de persoane au fost evacuate dintr-un alt azil, din North Miami Beach, tot din cauza lipseui curentului electric.

Zece milioane de oameni sunt încă fără curent electric în Florida, Georgia și Carolina după uraganul Irma.

Uraganul Irma a trecut, însă acum sunt evaluate pagubele provocate de urgie în statul american Florida. Potrivit ABC News, înainte de anunțarea deceselor de la azilul din Broward, 11 oameni și-au pierdut viața pe teritoriul Statelor Unite, dintre care trei în statul american Georgia și unul în Carolina de Sud. Celelalte victime sunt din statul american Florida.

Uraganul Irma a trecut destul de rapid de teritoriul american, după ce a provocat un adevărat prăpăd în Caraibe, unde 37 de oameni au murit, dar și în Cuba, unde zece oameni au fost uciși în urma fenomenului extrem.


Citește și: EXCLUSIV | Povestea impresionantă a primei femei jandarm din România. S-a înscris la un concurs ca să facă rost de bani pentru fertilizare in vitro

Comentarii