12 Ian. 2018 16:00

VIDEO| Pacientă în haine de spital abandonată în stația de autobuz în frig de paznicii unui spital din Baltimore

Distribuie

Imaginile cu o pacientă în haine de spital abandonată în stația de autobuz în frig de paznicii unui spital din Baltimore au provocat revoltă publică în Statele Unite, scrie CBS News

Imaginile cu femeia lăsată în frig au fost surprinse în timpul nopții de Imamu Baraka, care trecea pe lângă spitalul baltimore când a văzut-o. Acesta spune că nu că nu va uita niciodată momentul în cae paznicii spitalului tocmai dăduseră un pacient la o stație de autobuz și, la temperaturi sub limita înghețului, au părăsit-o acolo îmbrăcată doar halatul de spital.

„Sunt aproape 0 de grade aici” spune Baraka în înregistrarea pe care a realizat-o. „Sunteți bine, doamnă? Vrei să chem poliția?” o întreabă pe femeie.

Aceasta practică este una destrul de comună în Statele Unite. Se numește „dumping patient” și se întâmplă de cele mai multe ori în cazul pacienților care nu au asigurare medicală sau care nu își permit să plătească serviciile medicale.

În astfel de situații se găsesc pacienții care nu sunt asigurați sau care au alte probleme financiare, dar nu este clar dacă acest lucru a fost cazul în Baltimore.

„Haide și stai jos”, spune Baraka în repetate rânduri pacientului în înregistrare. „Voi suna și vă voi ajuta.”

Bărbatul care a înregistrat clipul a sunat la serviciile de urgență, iar echipajul care a sosit au luat pacienta și au dus-o la același spital de la care a fost scosă în stradă. Acum cazul este anchetat și s-ar putea lua măsuri împotriva personalului implicat în abandonarea femeii în stradă.


Citește și: Cotidianul sârb Blic scrie că Victor Ponta a primit cetăţenia sârbă. Ponta: „Am primit o calitate onorifică'


 

Loading...
Comentarii