MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2013 15:44

Străinii ne fură medicii. Le dau şi 6.000 € pe lună!

Distribuie

În Spania sunt doar 180 de locuri, majoritatea pentru babysitter sau femei dispuse să lucreze ca menajere, iar italienii caută 900 de români pe care să-i angajeze în construcţii, la munca de jos' sau la familii care vor personal specializat în îngrijirea bătrânilor, conform unor specialişti din piaţa muncii, care au centralizat ofertele de lucru în străinătate pentru români.
În schimb, tinerii absolvenţi de Medicină au şansa să plece în ţări precum Germania sau Suedia, care au pentru ei aproximativ 2.500 de posturi disponibile, majoritatea în clinici medicale.Nemţii caută, până pe 6 martie, specialişti în medicină internă, neurologie, psihiatrie, chirurgie, ginecologie, radiologie, urologie, oftalmologie, dermatologie sau ortopedie, iar salariile variază între 3.700 de euro şi 6.000 de euro pe lună. În plus, se oferă cazare, masă, transport şi asigurare.
Candidaţii trebuie să aibă abilităţi medii de comunicare în limba germană, întrucât vor fi nevoiţi să treacă de interviul final al angajatorului, care va fi susţinut în această limbă. Pentru alte meserii, românii care vor să muncească în alte ţări ale Europei mai pot alege Anglia, unde sunt 4.800 de locuri disponibile, Danemarca, 280, Franţa, 1.500 sau Grecia, 3.600.

Dansatoare în Caraibe, 10.000 de dolari pe lună

Proprietarii de cluburi din Caraibe sunt siguri că farmecul româncelor le-ar putea aduce câştiguri substanţiale şi vor să angajeze 20 de femei din ţara noastră pentru întreţinerea atmosferei. Printre cerinţe se numără cunoaşterea unei limbi străine şi şcoala generală absolvită. Doritoarele vor lucra şase zile pe săptămână, între orele 22.00 şi 5.00, salariul nu va fi fix, dar angajatorul garantează un câştig de până la 10.000 de dolari pe seară din dansuri private şi din striptease.

Comentarii