De Cristian Anton,

Erupția vulcanului Vezuviu, din anul 79, a cauzat distrugeri catastrofale în orașele din vecinătate, iar căldura degajată, de 520 grade Celsius, a fost atât de mare încât a transformat creierul unei victime în sticlă.

Oamenii de știință au descoperit că stropii de material negru, strălucitor, găsit în craniul unei victime din Herculaneum, sunt rămășițe de creier vitrificate de căldură, arată sursa citată.

Ei spun că descoperirea este remarcabilă, din moment ce țesutul cerebral rareori se conservă, din cauza descompunerii, iar când mai este găsit ceva sunt de regulă urme de grăsime.

”Până în prezent, nu au mai fost găsite urme de creier vitrificat”, a declarat Pier Paolo Petrone, arheolog la Universitatea din Napoli și co-autor al studiului.

Creier transformat în sticlă, din cauza căldurii extrem de puternice de la erupția vulcanului Vezuviu

”Căldura extrem de puternică a aprins grăsimea corpului și a vaporizat țesuturile moi, moment urmat de o scădere bruscă a temperaturii”, ceea ce a dus la vitrificarea rămășițelor cerebrale, adică transformarea creierului în sticlă, se explică în studiu.

Creierul transformat în sticlă aparține unui tânăr de 25 de ani, găsit în 1960 întins cu fața în jos pe un pat de lemn și acoperit cu un strat de cenușă, care a murit asfixiat, în somn.

Bărbatul era îngrijitor în Colegiul Augustalium, care aparținea unui cult imperial ce îl venera pe fostul împărat Augustus.

Citeşte şi:

Caracatița ”afacerilor de familie” pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude, după modelul ISU Dolj

Trei orașe din China cu o populație cât a României, în carantină, din cauza virusului. Măsuri dure și la Beijing

Condamnat împreună cu Elena Udrea, Rudel Obreja: „Klaus Iohannis este un penal! Suntem atât de idioți încât votăm așa ceva”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor