MENIU CAUTĂ
22 Mai. 2018 11:55 , de Daniel Ionașcu

Studiu: Telefonul mobil, principala cauză de gelozie pentru aproape jumătate dintre români

Distribuie

Telefonul mobil, principala cauză de gelozie pentru aproape jumătate dintre români, potrivit unui studiu realizat de către E.ON și Kantar EMNID în zece ţări europene.

Mai exact, 45% dintre români sunt mai geloşi pe faptul că jumătatea lor stă cu nasul în telefon şi doar 18% pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii, cunoştinţele sau chiar în eventuale relaţii din afara cuplului, arată studiul.

De altfel, potrivit unui sondaj, 95% dintre români nu pleacă de acasă fără smartphone.

Nemții invocă şi ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, însă în proporţie de doar 32%.

În Italia însă lucrurile stau diametral opus. Italienii se declară ca fiind foarte geloşi în proporţie de 65%, însă 'adevărate drame se nasc în continuare în cazul apariţiei unei alte persoane în cadrul relaţiei', potrivit studiului. Doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potenţial rival.

Nordici, reci și raționali

În Suedia, 73% dintre participanţii la studiu par să trăiască într-o armonie desvârşită. Doar 11% sunt preocupaţi ocazional de o potenţială relaţie a partenerului lor şi numai 16% sunt deranjaţi de timpul pe care cel de lângă ei şi-l petrece cu ochii în ecranul smartphone-ului. În urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnaţi drept cei mai lipsiţi de gelozie europeni.

Trei grupuri de europeni

În general, populaţia Europei se împarte în trei grupuri: 30% dintre cei intervievaţi sunt uneori geloşi pe a treia persoană care ar putea interveni în cuplu.

Grupul celor care simt ca rivalizează cu telefonul mobil este cu doar 3 procente mai mic, adică 27%.

Restul de 43%, deşi s-au declarat geloşi, nu au putut să se hotărească asupra motivului principal.

Studiul a fost realizat pe circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Cehia, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

E.ON deține în România fosta Electrica Moldova, care distribuie gaze în regiunea Moldovei. De asemenea, deține fostul Distrigaz Nord, care alimentează cu gaze jumătatea nordică a țării.

Citește mai multe despre e.on, gelozie, Smartphone și Studiu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii