Mergi direct la conținut »
SUA au amendat o companie care a lansat în spațiu patru sateliți fără autorizație
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > SUA au amendat o companie care a lansat în spațiu patru sateliți fără autorizație

SUA au amendat o companie care a lansat în spațiu patru sateliți fără autorizație

Autoritățile americane au amendat cu 900.000 de dolari o companie numită Swarm Technologies, după ce aceasta a lansat în spațiu un număr de patru mini-sateliți fără a avea autorizații pentru zboruri, scrie The Verge.

De Daniel Ionașcu,

Suma face parte din acordul încheiat de către Swarm Technologies cu Comisia Federală de Comunicații a SUA (Federal Communications Commission – FCC) pentru stingerea investigației.

Swarm Technologies intenționează să lanseze în spațiu peste 100 de sateliți astfel încât aceștia să transmită semnal de internet către Terra.

Compania lansase patru sateliți în 12 ianuarie prin intermediul unei rachete indiene.

Ulterior, însă, s-a aflat că societatea nu avea acordul FCC pentru operarea frecvențelor radio pe care acești sateliți comunică.

De ce e necesară autorizația

Aceste aprobări sunt absolut necesare pentru ca nu cumva undele radio să interfereze cu turnurile de control sau echipamentele aviatice civile sau militare.

De asememenea, fiind prea mici, sateliții ar fi prea greu de urmărit, astfel că aceștia ar putea să se ciocnească cu alți sateliți de comunicații din spațiu.

Investigația a mai arătat că Swarm a comunicat timp de o săptămână cu sateliții prin intermediul unor stații de comunicații de la sol și a făcut ilegal teste cu baloane și alte echipamente înainte de lansare.

SpaceX vrea să furnizeze internet prin sateliți

Pe lângă Swarm Technologies, compania SpaceX – deținută de antreprenorul Elon Musk – vrea să lanseze la rândul său o rețea de sateliți astfel încât să furnizeze internet wireless.

Close
Închide
  Close