De Petre Dobrescu,

În timp ce mai peste tot în Europa au fost adoptate măsuri drastice pentru a se împiedica răspândirea coronavirusului, Suedia a ales altă cale. Lucru valabil în toate domeniile vieţii, inclusiv referitor la sportul de masă, din care face parte şi schiul.

În Suedia, cele mai multe măsuri de combatere a coronavirusului sunt benevole. Autorităţile de resort recomandă, ce-i drept, ca oamenii să rămână pe cât se poate acasă şi să nu călătorească – nici măcar pe teritoriul propriei ţări. Nu există însă îngrădiri de circulaţie şi interdicţia de a avea contact cu alte persoane.

Mari adunări au fost interzise şi în Suedia, dar aici, spre deosebire de alte state europene, interdicţia se referă la grupuri de peste 500 de persoane. Graniţele, hotelurile şi restaurantele au rămas deschise. Copiii pot merge în continuare la grădiniţă, la fel şi elevii, la şcoală, dar numai cei până în clasa a IX-a.

Că Suedia a ales altă cale decât vecinii săi şi alte ţări europene, devine limpede dacă vedem că regiunile de schi au rămas deschise, în ciuda pericolului de coronavirus. De pildă, în principalele staţiuni de schi ale ţării: Åre şi Sälen.

Unele măsuri de protecţie sunt aplicate deja – cum ar fi păstrarea unei distanţe anumite la cozile din dreptul telecabinelor, dezinfectarea regulată a clanţelor, balustradelor sau a încăperilor pe care le folosesc turiştii. Skipass-ul poate fi încărcat prin telefonul mobil, evitându-se contactul cu alte persoane la ghișeu. 

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle.

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur