MENIU CAUTĂ

SUA ar putea ataca Iranul în luna august, spun surse din cadrul guvernului Australiei

Distribuie

Mai multe surse din guvernul Australiei au spus pentru postul de televiziune ABC că sunt de părere că SUA sunt pregătite să bombardeze facilitățile nucleare ale Iranului. Totul s-ar putea întâmpla în luna august, iar Australia este gata să identifice posibile ținte.

Totul se întâmplă în contextul relațiilor tensionate dintre președintele SUA, Donald Trump și omologul său iranian, Hassan Rouhani. Sursa citată arată că armata australiană ar putea avea rolul de a identifica ținte în Iran, la fel și agențiile secrete britanice.

Totuși, o sursă din serviciile secrete australiene susține că ”să dezvolți o imagine a țintelor nu înseamnă să participi la atac”.

”Asigurând informații și înțelegând ce se întâmplă pe teren pentru ca guvernul și guvernele aliate să fie informate complet este diferit de țintirea activă”, a mai spus sursa.

Primul ministru al Australiei, Malcom Turnbull, a spus, totuși, în vineri dimineață că nu are niciun motiv să creadă că SUA pregătesc o confruntare militară cu Iranul.

”Președintele Trump și-a spus punctul de vedere foarte clar în fața lumii întregi, dar această poveste… nimeni nu m-a consultat înainte de emiterea acestor informații, nici ministrul de Externe, nici ministrul Apărării, nici șeful Forțelor de Apărare”, a spus el.

Sursele mai arată că țara vecină SUA, Canada, nu va avea vreun rol în acțiunea militară, iar informațiile de mai sus au fost obținute independent, nu de la Israel.


CITEȘTE ȘI: CORESPONDENȚĂ LIBERTATEA DIN RAFINA, GRECIA | Mobilizare și solidaritate fără precedent pentru cei rămași fără locuințe în urma incendiului


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Australia pe Libertatea.

Comentarii