Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sute de hectare de stuf au luat foc, în Sulina. Primarul susține că localnicii i-au dat foc intenționat: "Noi nu putem controla ce fac ei"

Sute de hectare de stuf au luat foc, în Sulina. Primarul susține că localnicii i-au dat foc intenționat: „Noi nu putem controla ce fac ei”

Sute de hectare de stuf au luat foc în Sulina, județul Tulcea, joi, după ce a izbucnit un puternic incendiu de vegetație uscată. Autoritățile susțin că localnicii au dat intenționat foc la stuf, pentru a hrăni apoi animalele.

De Dragoș Tănase,

Un echipaj compus din cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

„Situația nu e critică. În extravilanul localităților crescătorii de animale dau foc. Presupunem că ei sunt și că dau foc la stuf, pentru a le da să mănânce animalelor. Pompierii pot veni, dar de câte ori am avut situații de acest gen nu am avut probleme. Nu este o procedură legală. Noi nu putem din primărie controla ce fac ei”, a declarat primar Sulina, Nicolae Răduș, pentru Antena 3.

În urmă cu aproximativ un an, au fost inundații în Sulina. Dunărea s-a revărsat într-un cartier de locuințe, atunci (FOTO&VIDEO).

FOTO – ISU Tulcea & Antena 3


Citește și… Ministerul Sănătății nu a cheltuit anul trecut 38% din buget. Cu banii economisiți s-ar fi construit două spitale regionale


 

Close
Închide
  Close