E forfotă mare la Teatrul Nottara, din buricul Capitalei. Foaierul e plin de gardieni îmbrăcați în civil. Membrii trupelor de escortă, subofițeri de penitenciare, sunt împrăștiați strategic peste tot. Nu sunt simpli spectatori, cătușele prinse la curea și stațiile de emisie-recepție prin care comunică codificat îi trădează. Toți sunt cu ochii-n patru pentru ca nici un deținut să nu uite că e învoit cât pentru un spectacol și să-i treacă cumva prin cap să joace rolul fugarului.

20171122_170549Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

În sală, luminile rampei – când roșii, când galbene, când albe -, se amestecă în întuneric. Muzica aleasă de regizor însoțește mișcările repetate obsesiv de o mână de tineri. Unii au fețele acoperite cu măști albe.

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu


::placeholdeR–>

Celebritatea efemeră a hoților-actori face toate aplauzele publicului

Cei zece actori de ocazie sunt toți închiși la Penitenciarul București Jilava. Fiecare are povestea lui, dar se feresc să o spună. Vor ca greșelile din trecut să nu le umbrească celebritatea efemeră de care sunt foarte aproape. Repetă pentru reprezentația cea mare. Pentru unii e prima apariție pe o scenă în fața unui public numeros și chiar avizat. Nu au emoții, ba dimpotrivă. Festivalul Multiart pentru Deținuți Dana Cenușă – Descătușare prin Cultură, aflat la cea de-a IX-a ediție,  e ocazia perfectă să mai uite de ale lor. Să se refugieze în artă, dar și să mai scoată nasul la aer, în libertate. Pentru că au ani grei de pușcărie de ispășit. Unii chiar pentru omor. Pentru viol. Sau pentru tâlhărie. Trupa lor e ultima în ordinea apariției la repetiții. După ei, luminile se vor stinge încet, iar când se vor reîntoarce pe scenă, de după cortina care se va ridica ușor, sala va fi fost deja plină.

Pușcăriașii-actori de la Rahova, costumați ca pentru ieșirea în fața publicului, în timpul repetițiilor pentru ”O scrisoare pierdută”

Unul dintre pușcăriașii-actori de la Rahova, costumat în straie de femeie, a interpretat-o pe Zoe Trahanache, în  ”O scrisoare pierdută”


Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

”Dacă votează se duce la pușcărie onorabilul…”

Într-o cameră măruntă de la etaj, tapetată cu oglinzi a căror ”broderie” din becuri speciale face foarte multă lumină, ”rivalii” lor de Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova fac ultimele pregătiri înainte de a-l pune în scenă pe marele Caragiale.

”Nu mai râde că și-a măritat fata…Dacă votează, se duce la pușcărie onorabilul…Altă vorbă, să voteze cu noi e ușor, dar cum să voteze cu noi?…Nu înțelegi coane Zaharia vorba noastră? Adică partidul nostru…Pentru cine votăm noi? Asta voiam să zic și eu…Cum să ne tălmăcim? Asta zicea și amicul nostru Brânzovenescu…Fii bărbată, Zoe…Fănică!!!”, se amestecă replicile venite din toate colțurile încăperii, rostite cu patos de pușcăriașii-actori.