Somația vine după ce, în luna iunie, ÎCCJ a respins cererile făcute de zece rude ale victimelor din Colectiv ca Parchetul General să urgenteze ancheta privind îngrijirile primite de răniţi în spitale. Părinții au fost puși să plătească 100 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
”Salut, dragul nostru Alexandru. Au trecut 4 ani şi 9 luni. Cum este Raiul astăzi? Cum se vede viaţa noastră de acolo? După cum îţi spuneam în iunie, statul român ne-a «tras de urechi» că am îndrăznit să cerem urgentarea dosarului în care sunt anchetaţi criminalii voştri, obligându-ne la plată sumei de 100 lei cheltuieli judiciare”, scrie tatăl lui Alex Hogea, pe Facebook.
Mai mult decât atât, zilele trecute am primit o somaţie pentru plata sumei respective dacă nu vrem să fim executaţi silit. Le «înţeleg» raţionamentul. Cum îndrăznim noi, câţiva părinţi ai căror copii au murit la Colectiv, să le cerem procurorilor ce se ocupă de acest caz, să finalizeze cercetările şi să trimită dosarul în instanţă?!
Narcis Hogea, pe Facebook:
Tatăl lui Alex Hogea amintește că „nu au trecut decât 3 ani și 10 luni de când am depus plângerea penală”.
„Suntem chiar tupeişti, având în vedere că procesul mineriadei este abia la început”, mai scrie el pe Facebook.
În 2016, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniții au fost tratați în spitale. Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, au existat acuzaţii referitoare la infecțiile luate din spitale de pacienți, care ar fi putut provoca decesul unora dintre victime.
Ziarul Libertatea a relatat anul trecut despre intervenția târzie și haotică a autorităților în cazul incendiului de la Colectiv.
64 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv. 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro