Mergi direct la conținut »
Taxele şi impozitele datorate către ANAF se pot plăti prin CEC Bank, de luni
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Taxele şi impozitele datorate către ANAF se pot plăti prin CEC Bank, de luni

Taxele şi impozitele datorate către ANAF se pot plăti prin CEC Bank, de luni. Premierul Viorica Dăncilă anunţase acest lucru vineri, în timpul şedinţei de Guvern. 

„Începând de luni, toate taxele şi impozitele datorate către ANAF se vor putea plăti prin unităţile CEC Bank. Până la sfârşitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent dacă acestea au sau nu au cont la CEC”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, vineri.

Premierul a anunțcă că şi „taxele de paşaport se pot plăti la CEC Bank, în aceleaşi condiţii, prin intermediul celor peste o mie de unităţi” ale instituţiei bancare.

Persoanele fizice care aleg să-şi achite obligaţiile fiscale către ANAF prin intermediul CEC Bank nu vor plăti comision, dar trebuie, în prealabil, să fie înscrise în Spaţiul virtual privat (SPV).

„Nu este vorba despre un act normativ. Am înţeles că s-a stabilit între Ministerul Finanţelor şi CEC, este hotărârea luată şi se aplică ca prin unităţile CEC (CEC Bank – n.r.) persoanele fizice să poată plăti obligaţiile către ANAF, dar este un amănunt şi trebuie precizat este vorba despre acele persoane care sunt deja înregistrate în Spaţiul privat virtual (SPV) pentru ca şi cei de la CEC să poată verifica exact ce obligaţii de plată au”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că persoanele înscrise în SPV care vor apela la această metodă de achitare a obligaţiilor către ANAF nu vor plăti comision la CEC.

„Sunt persoane care preferă să se ducă la Trezorerie şi atunci Ministerul Finanţelor a luat această decizie să fie mai multe centre în care persoanele fizice au posibilitatea să-şi achite obligaţiile”, a explicat Barbu.


CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ | Topul mâncării. Unde au lăsat românii cei mai mulți bani

Close
Închide
  Close