Mergi direct la conținut »
UPDATE. Românii își vor putea plăti taxele și impozitele datorate ANAF la CEC Bank. Dăncilă: „Comisionul băncii va fi zero, până la sfârșitul anului”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Românii își vor putea plăti taxele și impozitele datorate ANAF la CEC Bank. Dăncilă: „Comisionul băncii va fi zero, până la sfârșitul anului”

UPDATE. Românii își vor putea plăti taxele și impozitele datorate ANAF la CEC Bank. Dăncilă: „Comisionul băncii va fi zero, până la sfârșitul anului”

Românii își vor putea plăti taxele și impozitele datorate ANAF la CEC Bank, inclusiv taxele pentru pașapoarte, începând de luni, 11 iunie. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, în ședința de Guvern, că pentru plata acestor taxe și impozite, comisionul băncii va fi zero, până la sfârșitul anului. Potrivit șefei Executivului, persoanele care plătesc la CEC Bank nu trebuie să aibă cont la această bancă. 

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.20 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu a precizat, după ședința de Guvern, că persoanele care pot plăti taxele și impozitele datorate ANAF la CEC Bank trebuie să fie înregistrate în spațiul privat virtual (SPV), pentru ca CEC Bank să poată face plățile.

În plus, a spus Nelu Barbu, nu se va adopta o hotărâre de Guvern ci este vorba despre o decizie a Ministerului de Finanțe, luată împreună cu CEN Bank, și care se va aplica imediat.

Românii vor putea să își plătească taxele și impozitele și la CEC Bank, potrivit deciziei Executivului. Până la finalul anului, comisionul băncii va fi zero. Tot la CEC Bank vor putea să plătească și taxele pentru eliberarea pașapoartelor, a mai spus Dăncilă.

”Începând de luni, toate taxele și impozitele datorate către ANAF se vor putea plăti prin unitățile CEC Bank și până la finalul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent dacă aceste persoane au cont sau nu la CEC Bank”, a spus premierul, arătând că și taxele pentru pașapoarte vor putea fi plătit tot prin intermediul sucursalelor băncii de stat.

 

Close
Închide
  Close