Dacă ți s-a intamplat să nu reușești să-ți conectezi căștile la smartphone trebuie să știi că există mai multe modalități pentru a remedia o astfel de problemă tehnică, unele extrem de simple. Noi îți vom prezenta în acest articol câteva dintre aceste soluții.

Telefonul nu recunoaște căștile cu fir – soluții

Deși, în prezent, din ce în ce mai mulți utilizatori folosesc căști audio cu conexiune wireless sau Bluetooth, există persoane mai conservatoare care preferă modelul clasic de căști cu fir.

De multe ori, mufa dedicată este murdară, sciupită sau chiar ruptă, iar aceasta reprezintă principala cauză pentru care nu reușești să-ți conectezi căștile la telefon. Iar, pentru cei care sunt obișnuiți să asculte muzică în mod regulat acest lucru poate deveni extrem de frustrant.

Dacă te numeri printre cei care s-au aflat într-o astfel de situație nu trebuie să-ți faci griji pentru că există soluții pentru remedierea problemei.

În primul rând trebuie să te asiguri că nu sunt defecte căștile, iar acest lucru îl poți verifica prin conectarea lor la un alt dispozitiv (laptop, Smart TV, etc.). Dacă acestea funcționează pe acel dispozitiv este posibil ca mufa telefonului mobil să fie de vină.

De aceea, verifică dacă nu cumva mufa este murdară de praf, scame și alte mizerii care se adună în timp. În această situație va trebui să cureți mufa, fie pur și simplu suflând, fie folosind un bețișor de urechi. Fii, însă, cu mare băgare de seamă să nu provoci alte stricăciuni cu acesta.

Totodată, este posibil ca mufa telefonului să prezinte urme de uzură în interior, iar în această situație va trebui să mergi la un service GSM pentru înlocuirea mufei stricate cu una nouă.

Este posibil, în același timp, ca problema să provină de la setările audio ale telefonului. Pentru asta rebuie doar să deschizi setările audio și să verifici dacă redarea sunetului este pe căști, să verifici nivelul volumului și orice alte setări care pot dezactiva sunetul. În acest caz, telefonul va trebui restartat.

În final, îți recomandăm să reintroduci căștile în mufa telefonului pentru a te asigura că sunt introduse corect. Rotește ușor mufa de pe firul căștilor astfel încât să aibă un contact ideal. Toate aceste soluții sunt valabile și pentru smartphone-urile dotate cu mufă de căști de tip USB-C.

Telefonul nu recunoaște căștile Bluetooth – soluții

Casti fara fir, conectate prin Bluetooth

Căștile fără fir sunt pe cât de moderne și populare, pe atât de convenabile în multe situații. Dar, ce te faci dacă, la un moment dat, nu le mai poți conecta la telefonul mobil?

În mod normal, când conectezi acest tip de căști, smartphone-ul ar trebui să le recunoască și să redea automat sunetul, indiferent de setările Bluetooth. Dacă nu se întâmplă acest lucru, va trebui să faci unele verificări.

Înainte de toate trebuie să verifici dacă este activată conexiunea Bluetooth pe telefonul tău. În cazul în care constați că este dezactivată, nu trebuie decât să accesezi meniul de comenzi rapide și să activezi opțiunea.

Dacă Bluetooth-ul este activ, însă căștile tot nu se conectează la smartphone, este posibil ca acestea să fie conectate la un alt dispozitiv pe care îl ai în casă. În această situație nu trebuie să faci altceva decât să le deconectezi de la respectivul dispozitiv, iar apoi să le conectezi la telefonul tău.

Dacă tot nu funcționează, ar trebui să treci la următoarea soluție de pe listă. Iar această soluție este, poate, și cea mai simplă, și se referă la verificarea nivelului de baterie al căștilor. Trebuie să știi că, dacă bateria mai are foarte puțină energie stocată, căștile nu se vor putea conecta la nici un dispozitiv.

Ar mai fi și o a patra soluție salvatoare, iar aceasta ține de versiunea sistemului de operare al telefonului. Dacă este o versiune mai veche, va trebui să o instalezi pe cea mai recentă și cu siguranță că, dacă vei face acest lucru, vei putea conecta și căștile.

Dacă nici una dintre toate aceste soluții nu te vor ajuta să-ți conectezi căștile la telefonul mobil îți recomandăm să mergi într-un service GSM pentru ajutor de specialitate.

Sunt situații în care poate fi vorba despre o defecțiune majoră, care necesită dezasamblarea telefonului și verificarea în detaliu a componentelor acestuia.

Urmărește-ne pe Google News