Tensiuni Coreea de Nord – SUA | Phenianul anunță că 3,5 milioane de oameni s-au oferit să se alăture armatei

12 august 2017 16:51

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite au ajuns la cote alarmante, ambele părți lansând amenințări. Acum, Phenianul a anunțat că aproape 3,5 milioane de muncitori, membri de partid și soldați s-au oferit să se alăture armatei nord-coreene pentru a se opune sancțiunilor ONU și a lupta contra SUA, relatează Reuters.

Contidianul oficial din Coreea de Nord a scris că cei aproximativ 3,5 milioane de oameni s-au oferit să intre sau să revină în armată. Articolul a apărut după ce agenția de presă de la Phenian a emis o declarație în care condamna noile sancțiuni impuse de ONU după recentele teste cu rachete efectuate de către Phenian.

În august 2015, un milion de nord-coreeni s-au oferit să intre în rândurile armate după ce o mină a explodat în zona demilitarizată dintre cele două Corei, caz care a sporit tensiunile dintre Seul și Phenian.

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite au atins cote alarmante. Președintele american Donald Trump a amenințat din nou țara comunistă, afirmând că forțele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susține că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului. Totodată, Coreea de Nord a anunțat că pregătește un plan pentru a ataca Guam, cel mai apropiat teritoriu american.


Cât de important este teritoriul american Guam

  • Guam este o insulă cu suprafața de 541 de kilometri pătrați aflată în Oceanul Pacific, între Filipine și Hawaii
  • Guam este din anul 1950 teritoriul asociat american neîncorporat în SUA, având o populație de 163.000 de locuitori
  • SUA dispun de o prezență militară semnificativă în acest teritoriu, considerat un punct strategic foarte important în protejarea intereselor americane în zonă, având acces rapid către zone precum Marea Chinei de Sud, Coreea de Sud și Coreea de Nord, precum și Taiwan
  • Bazele militare americane ocupă aproximativ un sfert din teritoriul insulei, aproximativ 6.000 de soldați fiind desfășurați acolo, iar numărul lor ar putea să crească cu alte mii

Sumar:

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro