Richard Ferrand, membru al partidului prezidenţial La République en Marche, a postat pe Twitter două imagini în care se poate vedea o uşă cu geam incendiată. Jandarmeria Naţională a descoperit la faţa locului o pătură, o bucată de cauciuc şi o torţă artizanală îmbibată de benzină.

„Nu există îndoială în privinţa originii criminale”, se arată într-un comunicat al Adunării Naţionale. După incident, mai multe personalități politice au reacționat, printre care și Emmanuel Macron.

„Nimic nu legitimează violenţa sau intimidarea faţă de un ales al Republicii. Întreaga mea solidaritate pentru @RichardFerrand şi apropiaţii săi”, a reacţionat președintele Franței pe Twitter.

În opinia procurorului de Brest, Jean-Philippe Recappe, „este vorba de un incendiu criminal”, fiind găsite resturi de cauciuc şi urme de carburant, informează Agerpres.

Chiar dacă locuințele şi birourile mai multor aleşi ai majorităţii prezidenţiale au fost deteriorate de la începutul mişcării ‘vestelor galbene’ în luna noiembrie, procurorul spune că nu există niciun indiciu care să sugereze că ‘vestele galbene’ sunt implicate în tentativa de incendiu de la casa lui Richard Ferrand.

FOTO EPA


48 de ore care au uluit lumea! Rezumatul cazului incredibil al impostorului Matthew Mode, care a fost arestat a doua zi după publicare, în timp ce povestea sa a ajuns pe tot mapamondul