PUBLICAT. marți, 5 februarie, ora 7:00

Ziarul Libertatea prezintă cazul medicului fals Matthew Mode, pe numele adevărat Matteo Politi, care opera în mai multe clinici private din România de un an de zile fără a avea studii de specialitate. Mai mult, acesta fusese condamnat în Italia pentru același lucru

Matteo Politi avea doi colaboratori

MINISTRU. marți, 5 februarie, ora 11:20

„A fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă”, e prima reacție a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care recunoaște, cu jumătate de gură, falsul grosolan.

PESTE TOT. marți, 5 februarie, ora 13:00

Știrea cu Matteo Politi deschide jurnalul principalelor posturi de televiziune din România

CERCETAT DISCIPLINAR. marți, 5 februarie, ora 17:00

Direcția de Sănătate Publică București anunță că îl va sancționa pe angajatul care i-a dat parafa italianului Matteo Politi

TOATĂ EUROPA. marți, 5 februarie, ora 20:00

Mai multe ziare din Italia, țara de baștină a falsului chirurg, reacționează. Inclusiv celebra agenție ANSA, care punctează că „Falsul medic a fost descoperit nu de poliție, ci datorită investigației jurnalistice a ziarului românesc Libertatea”. Vor urma  Associated Press, The Sun și alte ziare din Europa și lume.

PRIMA REACȚIE. miercuri, 6 februarie, ora 0:30

Falsul medic intră în direct prin telefon la emisiunea Xtra Night Show de la Antena 1, moderată de Dan Capatos, și susține că i-a dat toate actele necesare avocatei sale, „doamna Laura”, însă refuză să spună unde a terminat facultatea sau dacă are dreptul de a profesa în vreo țară din UE.

PRINS. miercuri, 6 februarie, ora 6:00

Matteo Politi e dat jos din trenul de Budapesta de autorități în timp ce încearcă să treacă granița către Ungaria. Medicul fals este adus la audieri în București.

DIPLOMĂ. miercuri, 6 februarie, ora 7:00

Libertatea publică al doilea episod al investigației, în care prezintă diploma scrisă în limba sârbă de la Facultatea de Medicină din Priștina, Kosovo, folosită de Mode pentru a opera în România.

MUTILATĂ. miercuri, 6 februarie, ora 9:00

Medicul Radu Ionescu de la MedLife prezintă, pe Instagram, cazul primei victime, o femeie sosită la el după ce a fost „mutilată de Matthew Mode”. „Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, are și o complicație locală care se numește necroză de areolă”, punctează acesta.

MILĂ. miercuri, 6 februarie, ora 12:00

O nouă declarație a ministrului Sorina Pintea stârnește rumoare. Aceasta punctează că funcționarul care i-a acordat parafa lui Politi a făcut-o „din milă”.

TRECE OCEANUL. miercuri, 6 februarie, ora 19:00

Prestigiosul cotidian New York Times, sub semnătura lui Palko Karasz, prezintă pe larg cazul lui Matteo Politi, citând Libertatea și amintind că falsul medic susținea că a studiat inclusiv la cea mai cunoscută facultate de medicină din SUA, Johns Hopkins.

„ECHIPA” SE MĂREȘTE. miercuri, 6 februarie, ora 20:00

TVR anunță numele a alți doi doctori care lucrau împreună cu Mode și nu apăreau în cadrul Colegiului Medicilor din România

REȚINUT. miercuri, 6 februarie, ora 22:00

Matteo Politi, ajuns de 3 ore la sediul Secției 4 de Poliție din Capitală, este reținut pentru 24 de ore.

AL DOILEA CAZ. joi, 7 februarie, ora 7:00

Libertatea discută cu o a doua victimă a falsului medic italian, care afirmă că „fără pansament, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”.

48 de ore care au uluit lumea! Rezumatul cazului incredibil al impostorului Matthew Mode, care a fost arestat a doua zi după publicare, în timp ce povestea sa a ajuns pe tot mapamondul


Citește și: 

UPDATE | Procurorii au cerut arestarea medicului fals Matteo Politi. Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”!

Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

Spitalul Monza, una din clinicile private unde a operat Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, anunță că îl dă în judecată pe falsul medic, după dezvăluirile din Libertatea

Tatăl lui Matteo Politi a aflat de la jurnaliști despre faptele fiului său. „Nu l-am mai văzut de opt ani”

Câți ani de închisoare riscă medicul fals Matteo Politi, dacă va fi trimis în judecată și găsit vinovat