Tentativă de înșelătorie și în numele Altex și eMAG, după cea de luna trecută cu Lidl

Potrivit mesajului propagat pe rețelele de socializare, de altfel unul scris cu greșeli de redactare, Altex oferă un iPhone X la prețul de 1 euro pentru că aniversează 15 ani de la prima comandă.

Dubii ar trebui să ridice și linkul către care face trimite „oferta”: altex.ro-promotie.com, unul care nu are de a face cu site-ul oficial al magazinului. La sfârșitul lunii trecut, și Lidl România avertiza în legătură cu o tentativă de fraudă.

Atenție! O nouă tentativă de înșelătorie se propagă în aceste zile pe Facebook. De data aceasta, sunt vizați clienții companiei Altex Romania, iar premiul promis este un terminal iPhone X, la prețul de 1 euro. Pare plauzibil? Nu prea!”, arată CERT-RO într-un mesaj postat acum pe pagina sa de Facebook.

Tentativă de înșelătorie și în numele Altex și eMAG, după cea de luna trecută cu Lidl

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică mai atrage atenția că o tentativă de înșelătorie similară este făcută și în numele eMAG.

„Același tip de înșelătorie care vizează clienții Altex a fost adaptată și pentru eMAG. Ambele companii și-au alertat prompt clienții pe conturile oficiale de Facebook. Ne bucurăm nespus pentru reacția rapidă!”, mai arată CERT-RO.

Tentativă de înșelătorie și în numele Altex și eMAG, după cea de luna trecută cu Lidl

Mesajul Altex: „[ATENȚIE la fraude!] – ALTEX vă recomandă să tratați cu precauție apelurile sau mesajele recepționate prin care sunteți anunțați că ați câștigat un premiu din partea noastră. Concursurile derulate de către noi au, de fiecare dată, un regulament în care este specificată metoda de contactare a câștigătorilor (email, Facebook sau apel telefonic). Niciodată ALTEX nu vă va solicita să achitați vreo taxă, vreun impozit pe un posibil premiu câștigat. Toate taxele pentru premiile oferite sunt suportate de către noi. Vă rugăm, de asemenea, să reclamați astfel de tentative de fraudă la operatorul dumneavoastră de telefonie (fixă sau mobilă), cât și la Poliție.”

Mesajul eMAG: „ATENȚIE, circulă o campanie falsă care pretinde că oferă câte un iPhone X la un euro tuturor participanților. Nu are nicio legătură cu eMAG și vă recomandăm să nu dați click pe link și să nu vă trimiteți datele personale. Vă rugăm să dați mai departe acest mesaj, ca să ajungă la cât mai multă lume. Mulțumim!”

În schimb, recent, un bărbat înşela clienţii unor localuri din Bucureşti, după o schemă bine pusă la punct, dându-se drept angajat al restaurantului și solicitând să i se schimbe sume de bani pentru ca apoi să dispară fără să înapoieze bancnota schimbată.CITEȘTE ȘI… VIDEO/Asistenta medicală din Irak, refugiată cu familia în România. ”Merg la piaţă, pe stradă, unde vreau. Nu-mi mai este frică”