De Mihai Niculescu,

Cercetările din domeniul vederii artificiale duc către echipamente și sisteme informatice prin care informația video percepută de camere performante să fie procesată și înțeleasă cât mai corect de către un computer. Este un domeniu nou, care încearcă să reproducă artificial legăturile dintre ochiul și creierul uman, respectiv modul în care inteligența artificială reacționează la perceperea mediului înconjurător. O soluție tehnică potrivită ar revoluționa tehnologiile mașinilor fără șofer.

Tesla a cumpărat firma DeepScale, un startup cu cercetări în domeniul computer-vision, potrivit CNBC și Business Insider.

Informația a fost confirmată de CEO DeepScale, Forrest Iandola, care a spus pe LinkedIn că s-a alăturat echipei Tesla Autopilot în această săptămână.

Compania lui Elon Musk, care produce deja mașini electrice cu șofer, încercă să scoată pe piață un model fiabil care să circule fără intervenție umană. Mica companie achiziționată de Tesla a dezvoltat o tehnologie avansată de vedere artificială, folosind procesoare foarte eficiente energetic.

Tehnologia pe care vrea să o folosească Tesla se bazează aproape exclusiv pe camerele video, pentru că gigantul auto folosește mai puțin senzorii utilizați de concurență. Aceștia trimit pulsuri de lumină pentru a detecta obiectele din preajmă, iar Elon Musk consideră că senzorii lidar sunt mult mai puțin utili decât camerele care pot prelua funcția ochiului uman. Dacă mașinile Tesla vor putea percepe rapid și exact obstacolele, senzorii actuali nu și-ar mai avea rostul, cred inginerii companiei.

Sursa foto: Northfoto

Citeşte şi:

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

Documente | Conducerea școlii dintr-un sat din Galați e acuzată că face bani pe spatele copiilor săraci. Refuzi să dai bani pe meditații, ești amenințat cu repetenția!

Înainte de Greta a fost Severn! Acum trei decenii, o canadiancă de 12 ani le cerea socoteală liderilor lumii la un eveniment al Națiunilor Unite

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi