Mergi direct la conținut »
Theresa May ar putea cere un al patrulea vot pe acordul Brexit (presă)
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May ar putea cere un al patrulea vot pe acordul Brexit (presă)

Theresa May ar putea cere un al patrulea vot pe acordul Brexit (presă)

Parlamentarii britanici vor dezbate luni diferite scenarii pentru Brexit, iar potrivit unor informații transmise de BBC, Theresa May ar putea cere Parlamentului să voteze pentru a patra oară acordul de retragere din UE. 

Parlamentul a respins, vineri, pentru a treia oară acordul pentru Brexit, cu 344 de voturi împotrivă şi 286. Președintele Partidului Conservator, Brandon Lewis, a declarat pentru BBC că modalitatea optimă de a respecta referendumul în care s-a decis ieșirea țării din UE este realizarea acordului.

Mai multe ziare britanice susţin că May are în vedere să ofere deputaţilor o alternativă: acordul propus de May sau un alt proiect, care ar duce la ieşirea din UE în condiţii mai moderate. Şefa cabinetului speră să convingă astfel euroscepticii din partidul de guvernământ, care consideră că acordul negociat de ea cu Bruxellesul timp de doi ani nu pune capăt destul de clar legăturilor cu UE, scrie Agerpres.

Pe 10 aprilie, a fost convocat un Consiliu European extraordinar, ca urmare votului de vineri din Parlament.


Citește și:

Jurnalul unui emigrant român revenit în țară pentru o săptămână. „Între sentimentul că n-am plecat nici o zi de aici și frica să îți zic pe curând, România”

Close
Închide
  Close