Mergi direct la conținut »
Theresa May și-a cerut scuze pentru "un eșec al statului" în urma tragediei de la Grenfell Tower
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Theresa May și-a cerut scuze pentru „un eșec al statului” în urma tragediei de la Grenfell Tower

Theresa May şi-a cerut scuze, pentru modul în care au intervenit iniţial autorităţile în ajutorul victimelor incendiului de la blocul turn de locuinţe sociale Grenfell, săptămâna trecută, la Londra, soldat cu cel puţin 79 de morţi, relatează Reuters. Premierul britanic a vorbit despre un "eșec al statului", într-un discurs susținut la scurt timp după discursul anual al reginei Elisabeta a II-a.

Guvernul britanic a anunțat că a obţinut zeci de apartamente noi într-un proiect aflat în dezvoltare în vestul Londrei, un prim pas în vederea îndeplinirii angajamentului de a muta supraviețuitorii incendiului din Grenfell Tower, rămași fără locuințe.  Totodată, Theresa May şi-a asumat răspunderea faţă de lacunele în intervenţia la incendiu şi a promis că victimele vor primi un sprijin suplimentar.

”Susţinerea pe teren a familiilor în primele ore nu a fost suficientă. Acesta a fost un eşec al statului, al autorităţilor locale şi naţionale de a ajuta oameni atunci când aceştia aveau cel mai mult nevoie”, a declarat ea, în Parlament.

”În calitate de premier îmi cer scuze pentru acest eşec, iar în calitate de premier mi-am asumat responsabilitatea de a face ceea ce este necesar pentru a îndrepta lucrurile”, a adăugat ea.

May a anunţat că cei care şi-au pierdut locuinţele vor primi o plată în avans dintr-un fond de urgenţă şi şi-a reiterat promisiunea de a muta toate victimele în trei săptămâni.


Ce se știe până acum despre incendiul de la Grenfell Tower

[libgallery id=”1872412″]

Close
Închide
  Close