MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 13:59

Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oară. Bistrițeanul a câștigat ultimele două ediții

Distribuie

Tibi Ușeriu participă la ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oară. Bistrițeanul a câștigat Artic Ultra 6633 de două ori consecutiv și își apără titlurile la ediția aniversară a competiției. În premieră, România va fi reprezentată la ultramaratonul de la Cercul Polar de patru sportivi.

Bistrițeanul Tibi Ușeriu se întoarce și anul acesta în „iadul alb', așa cum mai este numit Arctic Ultra 6633, unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume. Sportivul a câștigat competiția de două ori consecutiv și vrea să-și apere titlurile, notează Bistriteanul.ro.

„Este o ediție aniversară, a zecea. Am primit o invitație de la organizatori și am acceptat-o cu bucurie. Este clar că mă duc acolo ca să îmi apăr titlul. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou și va fi și mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anunțat organizatorii va fi mult mai dificil', a declarat Tibi Ușeriu pentru aimx.ro.


De ce participă Tiberiu Ușeriu la competiții de anduranță: Ca să mă îmblânzesc pe mine'


Alături de Tibi, România va mai fi reprezentată de alți trei sportivi. Este vorba despre Avram Iancu, bibliotecarul care a înotat de-a lungul Dunării și a traversat înot Canalul Mânecii, Levente Polgar, singurul sportiv cu dizabilități acceptat la această competiție, dar și de Florentina Iofcea, prima româncă înscrisă la ultramaratonul de la Cercul Polar.

România este a doua țară ca număr de participanți, după Zimbabwe, care își trimite 6 sportivi să încerce să parcurgă cei 617 kilometri în condiții extreme, la temperaturi minus 35 de grade Celsius.

În cele 9 ediții desfășurate până acum, doar 32 de sportivi au reușit să încheie acest ultramaraton.


Tibi Uşeriu a făcut 10 ani de pușcărie în Germania. La 9 ani, tatăl său l-a dat slugă la stână!


Tibi Ușeriu este singurul est-european care a reușit să o câștige și singurul din istoria ultramaratonului care a luat titlul de două ori. Competiția începe în 9 martie în Yukon.


Citește și Citește și VIDEO | De Ziua Îndrăgostiţilor, aşa se spune „Te iubesc!' în alte limbi


 

Loading...
Comentarii