Mergi direct la conținut »
Frans Timmermans, la SNSPA: Putin făcea în România ce face acum în Ucraina, dacă țara nu era membră UE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Frans Timmermans, la SNSPA: Putin făcea în România ce face acum în Ucraina, dacă țara nu era membră UE

Frans Timmermans, la SNSPA: Putin făcea în România ce face acum în Ucraina, dacă țara nu era membră UE

Frans Timmermans a declarat azi că România ar fi fost în actuala situație a Ucrainei dacă nu ar fi intrat în Uniunea Europeană. Prim-vicepreşedinte Comisiei Europene a venit la București pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Vicepreședintele Comisiei Europene a spus că „nu este niciun dubiu pentru mine că, dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”.

Oficialul european a lăudat România pentru eforturile pe care le-a depus pentru aderarea la Uniunea Europeană și spune că la începutul anilor 90 el nu dădea țării noastre nicio șansă să devină membră UE:

În ultimii douăzeci de ani, avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică este că vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei. Și că era complet diferită la sfârșitul anilor 80 și la începutul celor 90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a declarat, potrivit G4Media, Frans Timmermans în discursul susținut cu ocazia primirii distincției de Doctor Honoris Causa din partea SNSPA.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Prim-vicepreședintele CE a vorbit în discursul său și de statul de drept din țara noastră și de necesitatea respectării prevederilor MCV: „Ceea cea am văzut în ultimii ani este că, din păcate, Comisia Europeană, Consiliul Europei, critică schimbări care ar spori controlul puterii executive asupra celei judiciare și uneori această sporire a ingerințelor este apărată cu argumentul că <”, a mai spus Timmermans.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: 

MUȘAMALIZARE! Trei ani și niciun responsabil după moartea copiilor infectați cu E.coli. La copiii morți la Pitești s-au găsit infecții nosocomiale!


 

Close
Închide
  Close