MENIU CAUTĂ

Țiriac, ce de iubite ai înşirat!

Distribuie

3985-142265-26tiriac.jpgFostul mare tenismen, acum afacerist miliardar, a frant - de-a lungul a jumătate de secol - inimile multor femei.

Pe 9 mai, implineşte şapte decenii de existenţă. E bogat, celebru şi a avut mereu lipici la femei. Numele lui este Ion Țiriac şi, dincolo de asocierea cu Ilie Năstase, cealaltă legendă a tenisului românesc, miliardarul originar din Braşov a avut parte de o viaţă trepidantă şi teribil de aventuroasă. Spune că are 33 de copii rezultaţi din diverse relaţii, cărora vrea să le împartă averea în mod egal. În rândurile de mai jos vă prezentăm doar câteva din femeile care l-au marcat sentimental pe Ion Țiriac.

Victoriţa Dumitrescu

Triplă campioană mondială la handbal feminin (1956, 1960 şi 1962), Victoriţa Dumitrescu s-a iubit cu Ion Țiriac în 1965, pe când ea avea 29 de ani, iar viitorul miliardar, 26. Conform declaraţiilor apropiaţilor, celor doi le stătea foarte bine împreună, ”în ciuda aspectului fioros al lui Ion”, care avea deja celebra lui mustaţă. În prezent, Victoriţa trece printr-o grea suferinţă, problemele de sănătate (diabet, tensiune, coxartroză) şi lipsa unui sprijin concret forţând-o pe marea campioană să se interneze la Căminul de Bătrâni numărul 2, din Bucureşti.

3985-142267-untitled3.jpg


Erika Braedt

Marea iubire a lui Ion Țiriac, Erika Braedt (66 de ani), a fost singura femeie care l-a adus pe magnatul de astăzi în faţa altarului. Căsătoriţi vreme de doi ani, între 1963 şi începutul lui 1965, cei doi au divorţat, se pare, din cauza aventurilor extraconjugale ale Erikăi, bănuită că l-a înşelat pe Ion cu actorul Sergiu Nicolaescu. Ion a ţinut enorm la Erika, amintirea clipelor petrecute în camera de cămin a acesteia urmărindu-l până în ziua de azi pe fostul tenismen: ”Am trăit multe clipe fericite, dar dimineţile în care Erika îmi pregătea ouă ochiuri la reşoul din cămin sunt irepetabile”. În prezent, Erika, şi ea fostă handbalistă la Ştiinţa Bucureşti, trăieşte în Germania, la Stuttgart, unde şi-a refăcut viaţa.
3985-142271-untitled4.jpg


3985-142273-2627heathercorbisbx002671.jpg

Heather MacLachlan

Cea mai lungă relaţie a lui Țiriac, consumată între 1984 şi 1992, a fost aceea cu canadianca Heather MacLachlan (50 de ani), pe atunci o debutantă în management sportiv. Lucrând la firma românului, Heather, la acea vreme în vârstă de 25 de ani, a învăţat multe de la acesta, declarând: ”Ion era un tip corect, dar cerea enorm de la fiecare. Are o uriaşă încredere în sine”. După despărţire, Heather a dezvăluit şi aspecte mai puţin plăcute ale relaţiei: ”Câteodată, Ion era bădăran şi ascuns. ţine enorm la mustaţa lui, la lookul lui, iar de tuns nu se tunde niciodată la ceafă. Oricum, acum nu mai arată ca o bestie venită din pădure!”. Ulterior, Heather s-a căsătorit cu senatorul George Mitchell (75 de ani), fostul preşedinte al Senatului SUA şi actualul om de încredere al lui Barack Obama, căruia i-a dăruit doi copii.


Mikette von Issenberg
3985-142275-von.jpg
Model de succes acum patru decenii, Mikette (60 de ani) are în palmaresul său apariţii în reviste de prestigiu precum Vogue, Marie Claire sau Elle. În anii 70 l-a cunoscut pe Ion Țiriac, rodul dragostei lor fiind Ion Ion Țiriac. Cei doi s-au separat relativ repede, dar au păstrat relaţii cordiale până în ziua de azi, Ion Ion vizitând-o des pe mama sa şi prezentându- i-o mamei sale pe Ileana Lazariuc, actuala sa soţie.

Mikette a moştenit de la rude o avere frumuşică, fapt ce i-a permis să se implice în mai multe proiecte umanitare. A absolvit Universitatea Sorbona din Paris şi trăieşte acum în SUA, în însorita Californie. A colaborat cu Dalai Lama (n.r. – liderul spiritual al tibetanilor) şi cu Maica Tereza.


3985-142279-26nadiacoroi.jpg

Nadia Coroi

Profesoară de sport la Liceul ”Dimitrie Cantemir” din Bucureşti şi considerată pentru o vreme adversara Andreei Marin la inima omului de afaceri Ion Țiriac, Nadia Coroi (31 de ani) a fost şi ea pe lista iubitelor acestuia. 2004 -2005 a fost perioada în care Țiriac s-a afişat cu profesoara. Aceasta l-a însoţit la câteva turnee de tenis şi la curse de Formula 1 şi a petrecut alături de el câteva vacanţe peste hotare.

————————————————————

Are două miliarde de euro

În ciuda crizei financiare, Ion Țiriac rămâne un magnat cu o avere situată în jurul cifrei de două miliarde de euro. Iată doar câteva din afacerile sale:
– Deţine 49% din Daimler-Chrysler Automotive Romania, care comercializează mărcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge şi Fuso.
–   Este asociat cu grupul german Allianz în domeniul asigurărilor, dar şi cu Metro în comerţul tip cash&carry.
–  Deţine din 1998 compania Țiriac Air, care operează curse charter.
– S-a asociat cu LEG şi Riofisa, importanţi dezvoltatori în proiecte imobiliare, alături de care derulează afaceri de ordinul a sute de milioane de euro.

 

Comentarii