MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2018 10:49

Top 10 motive pentru care să alegi un televizor QLED de la Samsung

Distribuie

Libertatea a făcut un top cu 10 motive pentru care tehnologia QLED este cea mai bună pentru tine, dacă îţi doreşti cea mai bună calitate a imaginii, un design de ultimă generaţie şi capabilităţi de interconectare optime.

 

  1. QLED înseamnă fără burn-in. Fenomenul de burn-in reprezintă retenția imaginilor statice atunci când televizorul rămâne mult timp pe același post sau rulează aceeași imagine. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când televizorul este pe același post tv, iar sigla acestuia rămâne nemișcată pentr perioade îndelungate. Același fenomen poate apărea în jocuri, atunci când meniul consolei sau al jocului nu sunt schimbate. Burn-in-ul apare preponderent în cazul ecranelor tip OLED. Televizoarele Samsung cu tehnologie QLED nu au această problemă, tehnologiile de afişare fiind realizate astfel încât experienţa de vizualizare să fie una completă.

 

2.Ecranul folosește tehnologia Quantum Dot, care afișează imagini clare și un volum de culoare de 100%, iar experiența de vizionare este excepțională

 

  1. Peste un miliard de culori și o luminozitate de până la 2.000 de niți îți transformă orice imagine într-o experiență extraordinară, indiferent de condițiile de luminozitate din cameră. Spre comparație, alte tehnologii de ultimă generaţie permit doar atingerea unui prag de 900 de niți.

 

4.Suportul de perete. Numit No Gap, acesta te ajută să prinzi televizorul cu ușurință, foarte aproape de zid.

 

  1. Conexiunea 'invizibilă'. Televizoarele Samsung din gama QLED vin în marea majoritate a cazurilor cu One Connect Box. Aceasta cutie'este separată de restul televizorului și conține toate porturile și conexiunile televizorului (ex. HDMI sau USB). Avantajul unei asemenea funcţionalităţi este că te scutește de cablurile din spatele televizorului, mai ales dacă îl ai montat pe un perete. La aceasta poți lega, de exemplu, console de jocuri video, playere Blu-Ray sau poți conecta stick-uri USB ori laptopuri.

 

Semnalul video ajunge din această 'cutiuță' în televizor prin intermediul unui cablu special realizat de către Samsung. Acesta este astfel făcut încât să se 'camufleze' în fundal, iar în final să nu distragă atenția. Astfel, Samsung îmbie utilizatorii să se uite mai mult la imagine decât la televizorul în sine.

 

  1. Modul Ambient completează atmosfera din spațiul interior și ascunde ecranul, transformându-l într-o operă de artă sau o galerie foto.

 

 

7.Tehnologia HDR10+ aduce acasă experiența unui întreg cinematograf. Aceasta a fost dezvoltată împreună cu unele dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, precum 21st Century Fox și Warner Bros. Datorită tehnologiei HDR10+, filmele sunt vizionate exact așa cum au intenționat experții de la Hollywood.

 

  1. Sistemul de operare Tizen este foarte rapid și te ajută să cauți foarte repede ceea ce îți dorești pentru vizionare. Tizen este un sistem de operare dezvoltat de către Samsung pentru televizoare, ceasuri inteligente, electrocasnice și chiar smartphone-uri. Tizen vine cu principalele aplicații căutate de către utilizatori, precum YouTube, Netflix, HBO Go, Amazon Video, Spotify și are chiar și o serie de joculețe și un browser.

 

  1. Telecomanda One Remote Control permite controlul tuturor dispozitivelor conectate. Telecomanda în sine este foarte futuristă, iar pe lângă design-ul de ultimă generaţie, unul dintre principalele sale avantaje îl constituie faptul că aceasta poate controla inclusiv receiver-ul primit de la operatorul de cablu sau alte dispozitive conectate la televizor. Practic, scapi de stresul de a sta cu 3-4 telecomenzi pe lângă tine, câte una pentru televizor, decodor, player-ul Blu-Ray, dispozitive Apple TV etc.

 

  1. Aplicația SmartThings. Samsung vrea ca televizorul să devină partea centrală a locuinței inteligente. Poți controla televizorul prin intermediul smartphone-ului, dar datorită interconectării dintre dispozitive, pe ecranul televizorului Samsung poți fi notificat atunci când programul mașinii de spălat s-a terminat.

Samsung lansează un concurs prin care poți câștiga 10.000 de euro sau televizoare QLED, campania derulându-se în perioada 7 iunie – 19 iulie 2018.

Concursul se desfăsoară pe durata Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Cei care doresc să participe trebuie să cumpere orice model de televizor Samsung în perioada indicată și apoi să îl înregistreze sunând la numărul de telefon 021.2070016.

Regulamentul campaniei este disponibil la adresa: https://www.samsung.com/ro/superbigtv/, secțiunea Citeste Regulamentul.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii