Mergi direct la conținut »
Topul celor mai sănătoase țări din lume. Pe ce loc se situează România
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Topul celor mai sănătoase țări din lume. Pe ce loc se situează România

Topul celor mai sănătoase țări din lume. Pe ce loc se situează România

Institutul Legatum a publicat topul celor mai sănătoase națiuni din lume în 2018, iar România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Potrivit clasamentului care include 149 de țări, pe primul loc, cea mai sănătoasă națiune, este Singapore, în timp ce pe poziția secundă se află Luxemburg, iar pe trei se situează Japonia.

Raportul a fost realizat în urma analizei sistemelor de sănătate din țările lumii, a celor mai frecvente boli și a ratei obezității.

În top 10, pe lângă Singapore, Japonia și Luxemburg, și-au mai făcut loc Qatar, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Elveția, Austria, Suedia și Norvegia.

România se situează pe poziția 88 la nivel mondial, fiind cea mai bolnavă țară din Uniunea Europeană. Peste noi în clasament se află pe lângă Bulgaria și țări precum Vietnam sau Algeria. România se află pe primul loc în ceea ce privește nemulțumirea față de serviciile medicale primite în unitățile spitalicești.

Studiul arată că la nivel mondial calitatea vieții oamenilor crește, dar și diferențele dintre țările de pe primele locuri și cele de la coada clasamentului sunt tot mai mari, scrie Daily Mail.


Citește și: ANALIZĂ/ De ce nu poate trece România la euro în 2024. Nu mai îndeplinim criteriile, nivelul de trai e departe, infrastructura, sănătatea și educația sunt la pământ


 

Close
Închide
  Close