Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Îndemn la curățenie! Provocarea de pe rețelele de socializare care ar putea avea un impact major asupra lumii

Îndemn la curățenie! Provocarea de pe rețelele de socializare care ar putea avea un impact major asupra lumii

O provocare lansată pe rețelele de socializare îi împinge pe tineri să curețe gunoaiele și apoi să îi provoace și pe alții să facă același lucru.

Zeci de mii de internauți s-au implicat în această campanie online numită #Trashtag Challenge. Cei care primesc provocarea de la prietenii din mediul online trebuie să caute un loc plin cu gunoaie, să-l curețe și apoi să posteze online imagini dinainte și de după.

Internauții au curățat până acum plaje, parcuri sau drumuri pline de gunoaie și pe lângă faptul că și-au promovat imaginile online au încercat în același timp să crească gradul de conștientizare asupra cantității de gunoi pe care îl producem, scrie BBC News.

Provocarea #Trashtag a fost creată în 2015 de compania UCO Gear ca parte a unei campanii de protejare a zonelor sălbatice. Dar o postare făcută săptămânile trecute pe Facebook și care se adresa „adolescenților obosiți” a retrezit la viață hashtagul vechi de aproape patru ani.

Numai pe Instagram, au fost peste 35.000 de posturi cu hashtag #trashtag (n.r. trash = gunoi, tag – etichetare) și variații ale acesteia.

Ce se poate obține din această provocare

Nu sunt multe provocările de pe rețele de socializare care să aibă un impact asupra vieții reale ale internauților, dar aceasta ar putea fi una dintre ele.

„Adunarea deșeurilor plastice din mediul înconjurător este importantă”, a declarat Mark Butler, directorul de politici al Centrului de acțiune ecologică canadiană din domeniul ecologiei (EAC), pentru ziarul Star of Halifax, dar a adăugat că „Trebuie să facem mai mult decât să mergem în urma celor care aruncă gunoi și să curățăm după ei. Trebuie să oprim robinetul”.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Butler a declarat că speră ca această provocare online să atragă atenția și eventual să producă schimbări în ceea ce privește utilizarea materialelor plastice de unică folosință.

„Există o ierarhizare a deșeurilor: cele care trebuie refuzate, cele care trebuie reduse, cele reutilizate și cele reciclate. Dacă nu ținem cont de acest lucru, atunci nu vom face decât să adunăm la nesfârșit”, a concluzionat acesta.


Citește și: FOTO&VIDEO | Jurnalista Maria Andrieș l-a însoțit pe Dacian Cioloș în periplul său din Teleorman, județul lui Dragnea. Liderul Plus, schimb de replici cu simpatizanți PSD din Roșiorii de Vede: „Sunteți zero” / „Da, zero corupție”


 

Close
Închide
  Close