De Flavius Toader,

Donald Trump a declarat presei că l-a criticat direct pe premierul canadian Justin Trudeau pentru faptul că țara acestuia nu-și îndeplinește obligația de a aloca cel puțin 2% din PIB pentru Apărare.

Mai mult, Trump a spus despre Trudeau că este ”un ipocrit”, atunci când a fost chestionat cu privire la un clip video viral, în care premierul canadian, Emmanuel Macron și Boris Johnson par că râd de liderul american.

”Îl consider un tip simpatic, dar adevărul este că i-am spus că nu plătește 2% și observ că nu e încântat de treaba aceasta. Nu plătește 2% și ar trebui să o facă, Canada își permite”, a adăugat Trump.

Liderul de la Casa Albă a făcut aceste afirmații la finalul reuniunii liderilor NATO în care oficialii au discutat despre Rusia, China și despre viitorul Alianței.

Potrivit agențiilor de presă, Trump ar fi anulat o conferință de presă, apoi a plecat mai devreme de la summit.

Liderii Franței, Canadei și Marii Britanii au fost surprinși marți seară la recepția de la Palatul Buckingham, oferită de regină cu ocazia summitului NATO, în timp ce se amuzau pe seama lui Donald Trump și a felului său neprotocolar de a aborda diplomația.

Citeşte şi:

Cum au intervenit doi procurori pentru o prelevare de organe făcută la Oradea. „Deci, nu-i pe lege. Să fim bine înţeleşi”, l-a avertizat legistul. Ei spun că au făcut-o în scopuri umanitare

Descindere a poliției la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, exact la secția de ginecologie unde Libertatea a găsit medicul fals!

Rata mortalității infantile este de cinci ori mai mare în Tulcea decât în București. Care sunt cauzele

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni