Mitchell, pe care Casa Albă l-a descris ca expert în relațiile transatlantice și NATO, a înființat Centrul pentru Analiza Politică Europeană (CEPA) în 2005 și a fost președinte și CEO din 2009.
Dacă va fi aprobat de Senat, va ocupa o poziție importantă a Departamentului de Stat, care a fost vacantă din 20 ianuarie, când Victoria Nuland, care a fost numită de președintele Barack Obama, a părăsit postul la inaugurarea Trump.
Citește și: Reacția Danielei Gyorfi după moartea Denisei Manelista. Ce a transmis vedeta
Biroul acoperă o gamă largă de țări, multe în zone potențiale de conflict, inclusiv în România.
În timpul alegerilor prezidențiale din SUA din 2012, Mitchell a servit echipei naționale de securitate pentru campania candidatului Republican Mitt Romney, potrivit site-ului CEPA.
Think-Tank-ul înființat de Mitchell are, printre programele sale, primul program cuprinzător de analiză structurată, dialog politic și expertiză privind România, scrie Calea Europeană.
Wess Mitchell, viitorul adjunct al secretarului de stat al Statelor Unite pentru Europa şi Eurasia, declara în anul 2014 că cea mai mare provocare a României o reprezintă lupta anticorupție. ”În cazul României, cred că cea mai mare provocare căreia va trebui să-i facă faţă în viitor, ca şi în cazul multor altor ţări, de altfel, este corupţia, care a fost identificată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, spunea Mitchell.
Citește și: Melodie în memoria Denisei Manelista. Versuri sfâșietoare | VIDEO
Foto: Facebook/CEPA
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!