Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Trupurile românilor uciși în Afganistan au fost aduse în țară

UPDATE | Trupurile românilor uciși în Afganistan au fost aduse în țară

Ceremonia de repatriere a celor doi români căzuți la datorie în cele două atentate teroriste de la începutul acestei luni din Afganistan este în curs de desfășurare la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, transmite Ministerul Apărării Naționale. Trupurile lor au fost aduse cu o aeronavă a MApN.

De Adrian Ilie,

UPDATE 12.35 Avionul Hercules C-130 cu trupurile celor doi români au ajuns în țară. La aeroport, sunt prezenți membrii familiilor îndoliate, ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și ministrul Apărării, Gabriel Leș. La ceremonie, participă o gardă de onoare alcătuită din militari ai Regimentului Mihai Viteazul

Prima victimă din România a atentatelor comise recent de talibani este Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, ucis în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, când talianii au întreprins un atac de amploare asupra campusului în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

”Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi (foto), care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu” se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naționale.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Close
Închide
  Close