12 Feb. 2018 14:35

Ministrul Justiției Tudorel Toader, primele declarații despre scandalul DNA

Distribuie

Ministrul Justiției a făcut primele declarații privind scandalul DNA. Tudorel Toader a anunțat că nu va sesiza Inspecția Judiciară, deoarece nu mai este necesar. Totodată, ministrul a precizat că raportul său privind DNA ”va propune o măsură".

Ministrul Tudorel Toader se află într-o vizită oficială în Japonia, de unde a făcut mai multe declarații privind scandalul DNA.

„Așteptări din partea mea sunt sigur că sunt. Presiuni la adresa mea nu sunt. Nu voi sesiza Inspecția Judiciară, consider că la acest moment nu mai este neceară sesizarea IJ pentru că, dacă aș face acest lucru, ne-ar prelungi cu mult. În acest timp, au ieșit multe la iveală. Dacă lucrurile așa stau, este foarte bine ca românii să cunoască adevărata față a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, ca românii să cunoască modul în care se respectă sau nu ceea ce Constituția spune ‘prezumția de nevinovăție’. Am raportul privind activitatea DNA-ului în totalitate și-l pot prezenta oricând în fața Parlamentului. (…) Voi reveni în țară și voi vedea care este varianta cea mai recomandată. Voi prezenta și voi concluziona. (…) N-are sens să mai așteptăm Inspecția Judiciară. Să ne spună ce? Să-mi confirme a „n'-a oară ceea ce în realitate știm? (…) Chiar dacă a trecut un timp, chiar dacă unii au spus că trebuia să iau o poziție mai rapidă, eu apreciez contribuția tuturor celor care din media sau din mediul privat (…) au contribuit la aflarea adevărului. (…) Raportul meu sigur că propune o măsură', a spus Toader, la Antena3.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că va discuta cu ministrul Justiţiei despre informaţiile potrivit cărora în anumite dosare s-ar fi încercat fabricarea de probe, ea precizând că nu este 'într-o situație foarte confortabilă'.

'Bineînţeles că vom avea o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei. Ceea ce am văzut aseară este îngrijorător pentru fiecare român. Vă daţi seama că şi în calitate de prim-ministru, văzând că se încerca fabricarea probelor chiar pentru prim-ministru, nu sunt într-o situaţie foarte confortabilă, d-apoi un român care se gândeşte că trebuie să vadă în Justiţie dreptatea', a spus premierul Dăncilă.

 


Citește și: EXCLUSIV/Culisele unei familii fericite!  Mirela Vaida: După o relaţie de aproape 15 ani, suntem la un alt capitol!'


Loading...
Comentarii