Mergi direct la conținut »
TVA-ul la serviciile din turism, redus de la 9% la 5%; Anunțul ministrului Finanțelor Publice
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > TVA-ul la serviciile din turism, redus de la 9% la 5%; Anunțul ministrului Finanțelor Publice

TVA-ul la serviciile din turism, redus de la 9% la 5%; Anunțul ministrului Finanțelor Publice

Decizia ar urma să se ia în ședința Executivului de săptămâna viitoare.

De Valentina Postelnicu,

„Săptămâna viitoare pregătim un proiect de OUG care va avea această măsură (n.r. – reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%) în cuprinsul său, pe lângă alte măsuri”, a afirmat Teodorovici, miercuri, la Senat.

Ministrul a vorbit și marți despre intenția Guvernului de a scădea TVA-ul în Turism.

„S-a anunțat TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism. Este posibil să avem, săptămâna viitoare, un proiect de Ordonanță de Urgență tocmai pentru a scădea TVA-ul de la 9% la 5% în zona de turism și produse din zona aceasta. (…) S-a dovedit a fi o măsură bună, atunci când a fost luată în anii trecuți, a produs efectele scontate în economie, chiar dacă unii s-au grăbit să spună: «Uitați câtă gaură dă la buget dacă renunți la TVA de la 24 la 9%. Din contră, a fost efectul exact invers”, afima Teodorovici, marți seara, la TVR 1.

Și Liviu Dragnea afirma, recent, că se intenționează introducerea unei ordonanțe de urgență privind reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agreement și de wellness de la 19% la 5%, iar redevența pentru apele termale să meargă la 0%. Ungaria are 0%.

”Noi avem o bogăție inimaginabilă în ceea ce privește apele termale tămăduitoare. Sunt 31 de stațiuni de interes național român, sunt 20 și ceva de stațiuni balneoclimaterice”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea la Antena 3.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Liderul social-democrat a adăugat că prin această OUG vor fi înființate și două fonduri, unul care vine în sprijinul agenților economici care vor să facă investiții și un altul pentru autoritățile locale pentru a facilita investițiile în infrastructură.

”Am avut o discuție inițial cu doamna premier. Ce mi-a zis este că vrea să adopte această ordonanță. Vrea de asemenea să creeze două fonduri. Un fond pentru a sprijini agenții economici care investesc acolo și un fond special pentru acest sector, care are un potential uriaș, pentru autoritățile locale, ca să investească în infrastructura respectivă. Nu se poate. Ungaria nu are atâta bogăție ca noi, dar are un turism mai dezvoltat pe zona balneară decât are România și România are de zece ori mai mult potential, dacă nu și mai bine”, a completat Dragnea.

Citește și: REPORTAJ/ Fără mâini și picioare, dar învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui

Close
Închide
  Close