De Andreea Radu,

„Homosexualitatea nu este naturală pentru cetățenii Ugandei, însă oamenii au fost recrutați masiv în școli de indivizi gay, mai ales în grupurile de tineri, unde se promovează minciuna potrivit căreia oamenii se nasc așa”, a declarat ministrul pentru Etică și Integritate Națională, Simon Lokodo, pentru Fundația Thomson Reuters, potrivit Daily Mail.

Ministrul Lokodo a mai afirmat că legea penală actuală a Ugandei este limitată și incriminează doar fapta.

„Dorim să fie clar că oricine este implicat chiar și în promovare și recrutare trebuie să fie incriminat. Cei care comit fapte grave vor primi pedeapsa cu moartea”, a spus Simon Lokodo.

Țările africane precum Uganda au unele dintre cele mai prohibitive legi din lume cu privire la homosexualitate. Relațiile între persoanele de același sex sunt considerate tabu, iar relațiile intime între persoanele de același sex sunt considerate a fi o crimă în cea mai mare parte a continentului, cu pedepse care variază de la închisoare, până la pedeapsa capitală.

Lokodo a transmis că proiectul de lege care este susținut de președintele Yoweri Museveni va fi reintrodus în parlament în săptămânile următoare și
va fi votat înainte de sfârșitul anului.

De asemenea, ministrul a precizat că Uganda este pregătită pentru orice acțiune negativă din partea comunității internaționale.

Legile care afectează persoanele LGBT variază mult de la o regiune la alta, de la drepturi civile asemenea majorității în America și vestul Europei, la pedepse cu închisoarea sau moartea în țările islamice din Africa de Nord și Peninsula Arabică.

Drepturile LGBT sunt considerate drepturi ale omului de către Amnesty International și Organizația Națiunilor Unite.

Citeşte şi:

DNA, pe urmele banilor luați de Alexandru Cumpănașu de la Ministerul Culturii. A primit 1 milion de lei pentru trei broșuri copy/paste din Wikipedia și Google

VIDEO | Eugen Teodorovici, comentarii deplasate la adresa unei jurnaliste: „Sunteți liberă diseară? Îmi faceți curte, că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși”

Supercom, superafacere: mai mulți bani, mai mult gunoi pe străzile din sectorul 2

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor