MENIU CAUTĂ

Ultimul interviu al regretatei artiste Cristina Stamate. „Am jucat teatru și în timp ce eram în doliu”

Distribuie

Ultimul interviu al regretatei artiste Cristina Stamate. Actrița, care a murit luni dimineață, și-a dedicat viața carierei, spunând că a jucat teatru chiar și în timp ce era în doliu.

Actrița Cristina Stamate a murit, la câteva ore după înmormântarea Stelei Popescu. Artista fusese internată, joi, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde s-a stins din cauza unui accident vascular cerebral.

Actriță a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Cristina Stamate avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, după cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. Artista a jucat în sute de spectacole și a mărturisit că a urcat pe scenă, deși era în doliu.

„Sunt conștientă că există o plată pentru toate lucrurile ăstea. Am trecut peste foarte multe alte lucruri – pierderea părinților mei, pierderea fratelui meu – și am jucat teatru. Am jucat teatru, nu în sensul că m-am prefăcut, ci că mi-am lăsat hainele de doliu acasă și m-am dus și am pus paietele și penele în cap la teatru”, a declarat Cristina Stamate, într-un interviu pentru Antena Stars.

Actrița a mărturisit că regretă că nu a făcut copii pentru că și-a dedicat viața teatrului.

„Meseria te trădează în egală măsură cu o iubire, te poate trăda și sigur că iubirea publicului este extraordinară, e importantă, caldă, te poleiește, dar nu se compară cu ceea se înseamnă cu o făptură căreia tu i-ai dat viață, pe care tu o ajuți să crească și să strălucească (…) Regret pentru că am avut stupiditatea, deci prostia, mi-o taxez grav, că nu am făcut copil, dorindu-mi foarte tare această meserie, să exist în această meserie, și am amânat tot timpul bucuria unui copil pentru un turneu în străinătate, pentru o nouă premieră, pentru un nou proiect”, a precizat Cristina Stamate, pentru sursa citată.

Moartea artistei a îndoliat lumea teatrului și a scos la iveală detalii mai puțin știute despre viața Cristinei Stamate.


Citește și Ce spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate. Pe cele două le unea o prietenie de o viață


 

Citește mai multe despre Cristina Stamate pe Libertatea.

Comentarii