Surface Pro X este un laptop și în același timp o tabletă, pentru că ecranul este detașabil și poate fi folosit independent. Gadgetul lansat recent de Microsoft costă 1.000 de dolari și are un chip inovator cu un consum foarte mic de energie, ceea ce face posibilă funcționarea neîntreruptă timp de 13 ore, relatează Business Insider.

Laptopul/tabletă super-slim nu are însă mufa jack, astfel că nu pot fi folosite la el căștile clasice cu fir. Chiar și principalul concurent, Apple, are o asemenea mufă pe recentul lansat MacBook Pro.

În schimb, dispozitivul inovator poate fi folosit cu căști wireless, sau cu un adaptor USB-C-jack care costă suplimentar 12 dolari și permite cuplarea căștilor cu fir.

Dacă pentru unii dintre utilizatori lipsa mufei jack nu este o problemă, alții ar putea fi deranjați de asta, pentru că nu toată lumea agreează căștile wireless. Cu atât mai mult, Microsoft a creat un precedent, astfel că viitoarele produse nu vor avea nici ele această dotare clasică, iar tendința ar putea fi urmată și de alți producători de laptop-uri, remarcă sursa citată.

Microsoft nu a renunțat întâmplător la mufa pentru căști, ci a urmat o linie de marketing, pentru că anterior compania fondată de Bill Gates a lansat căștile wireless, Surface Headphones și Surface Buds, care costă 350 respectiv 250 de dolari.

Însă, până la lansarea acestui produs, aproape fiecare laptop avea mufa de căști, astfel că mutarea Microsoft este controversată.

Sursa foto: Youtube/The Verge

Citeşte şi:

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit