MENIU CAUTĂ

Un aeroport din Noua Zeelandă a fost închis după o alertă cu bombă

Distribuie

Aeroportul din orașul Dunedin din Noua Zeelandă a fost închis, duminică, după ce pe pista de aterizare a fost descoperit un colet suspect.

Pasagerii au fost evacuați și toate decolările și aterizările au fost suspendate, pe măsură ce echipele de geniști inspectează coletul de pe pistă.

Incidentul are loc la două zile după atacurile comise în două moschei din oraşul Christchurch şi soldate cu 50 de morţi şi zeci de răniţi.

În ziua atacurilor, după arestarea lui Brenton Tarrant, pe măsură ce ancheta a continuat, poliția a anunțat că a evacuat mai multe locuințe din Dunedin, orașul, situat la 360 km sud de Christchurch, dar nu au anunțat ce legături existau între această acțiune și atacul de la moschei.

Cel puțin o persoană a deschis focul la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, vineri, la ora locală 13:00. Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat atacul un atac terorist.

50 de persoane au fost ucise, dintre aceștia, 41 la Moscheea Masjid Al Noor, șapte la Moscheea Linwood Masjid și una la spital.

Alte 48 de persoane au fost transportate la spital cu răni, dintre aceștia 20 sunt în stare critică.

Unul dintre atacatori a transmis atacul mortal pe Facebook, folosind un GoPro atașat pe cascheta pe care o purta atunci când a intrat în moscheeaAl Noor, acolo unde, potrivit martorilor, se aflau în jur de 300 de persoane la rugăciune

Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 50 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.


Citește și: Eroul din Noua Zeelandă! Povestea bărbatului care l-a pus pe fugă pe atacator în cea de-a doua moschee și a salvat zeci de vieți


 

Comentarii