De Elena Petre,

A doua persoană infectată care a vizitat România este un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a venit în țara noastră alături de Cesare Emendatore, pe care l-a însoțit peste tot în țara noastră.

Bărbatul se află în carantină în locuința sa, starea sa de sănătate nefiind gravă.

This image has an empty alt attribute; its file name is stiri-coronavirus-banner-1-1024x350.jpg

În acest timp, reprezentanții DSP Dolj continuă să-i anunțe telefonic pe toți cei care au intrat în contact cu italianul Cesare Emendatore, în cele 5 zile cât a stat în România, că trebuie să stea în casă, de unde vor fi preluați și duși în hostelul din Craiova transformat în centru de carantină.

Până acum, au fost duși în centrul de carantină 18 oameni, printre care sunt cele 7 stewardese de pe cursele Bologna – Craiova și retur cu care a călătorit italianul, unii dintre cei 44 de pasageri alături de care a stat în avioane, cei doi angajați de la firma de închirieri auto, de unde Cesare Emendatore a luat mașina cu care a călătorit prin județele Dolj și Olt.

Cesare Emendatore a venit în România pe 18 februarie, și-a închiriat o mașină, a mers în comuna Bîlteni, satul Peșteana-Jiu, unde locuiesc socrii săi, și-a lăsat acolo copilul, apoi a plecat la Târgu Jiu, unde are un apartament.

Autoritățile române au anunțat că până acum nicio persoană din România nu a fost infectată cu noul virus.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE Coronavirus în lume | 785.777 de cazuri confirmate și aproape 40.000 de decese

Corespondență din Milano, de la trimisul special Libertatea. Interviu cu Giampiero Rossi, jurnalist Corriere della Sera, aflat în carantină pentru 14 zile: „Nu e ceva radioactiv. Nu e Cernobîl!”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres